Σπέσιαλ εκμέκ με μπόλικη και επικάλυψη γλάσσο

Υλικά

  • 1πακέτο κανταΐφι
  • 250 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο

Ανοίγουμε πολύ καλά το κανταΐφι σε ένα ταψί και το περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο το ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά να πάει παντού το βούτυρο και το ψήνουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσει στους 18Ο βαθμούς!

Το αφήνουμε να κρυώσει καλά!

Σιρόπι

  • 2 φλυτζάνια τσαγιού ζάχαρη
  • 2 φλυτζάνια τσαγιού νερό
  • μισό χυμό χυμό λεμονιού φρέσκο

Βράσιμο 4 λεπτά

Κρέμα

  • 1 κιλό γάλα
  • 8 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 4 κουταλιές της σούπας κορν φλαουρ
  • 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • 3 κρόκους αυγών
  • 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 1 βανίλια

Ζεσταίνουμε γάλα, ζάχαρη, ρίχνουμε το διαλυμένο κορν φλαουρ με το αλεύρι μόλις πήξει κατεβάζουμε!

Ρίχνουμε κρόκους, βούτυρο βανίλια!

Γλάσσο

2 φλυντζανια άχνη ζάχαρη με λίγο νερό

Συναρμολόγηση

Βάζουμε το μισό κανταΐφι στο ταψί και το σιροπιάζουμε με το μισό σιρόπι βάζουμε πάνω την κρέμα, πάνω στην κρέμα ξανά κανταΐφι και το σιρόπι βάζουμε πάρα πολύ απαλά κουτάλια κουτάλια τελειώνουμε με λίγη κρέμα και απάνω ΓΛΑΣΣΟ και καρύδια, αμύγδαλα.

Tzeni Tsanaktsidou

Πηγή