Σπέσιαλ αφράτη τούρτα με γλάσσο σοκολάτας

Υλικά για το παντεσπάνι

  • 5 αυγά
  • 150 γραμμάρια ζάχαρη
  • 130 γραμμάρια αλεύρι φαρινάπ
  • 1 βανίλια, λίγο αλάτι
  • 2 κουταλιές της σούπας κακάο

Εκτέλεση

Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη 3 λεπτά.

Ρίχνουμε βανίλια  και το αλάτι

Και συνεχίζουμε ανακατεύοντας με σπάτουλα προσθέτοντας  το αλεύρι, το κακάο πάρα πολύ πολύ καλά και απαλά!!!Τοποθετούμε λαδόκολλα στο ταψί μας και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για.25 λεπτά!!

Αφήνουμε να κρυώσει πάρα μα παρά πολύ καλά.

Το κόβουμε στην μέση!!

Υλικά για κρέμα γέμισης

  • 1 κουταλάκι του γλυκού στιγμιαίο καφέ σε σκόνη
  • 1 κουτάλια της σούπας βραστό νερό
  • 300 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
  • 25 γραμμάρια ζάχαρη άχνη.

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το καφέ με το βραστό νερό, βάζουμε και την κρέμα γάλακτος και την άχνη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει αφρός!!

Υλικά για γλάσσο σοκολάτας

  • 200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
  • 180 γραμμάρια κουβερτούρα
  • 1 κουτάλια της σούπας ηλιέλαιο

Συναρμολόγηση

Τοποθετούμε τον ένα πάτο του παντεσπανιού μας και βάζουμε την μισή ποσότητα κρέμας,βάζουμε και το δεύτερο πάτο και πάνω την υπόλοιπη κρέμα τελειώνουμε με το ΓΛΑΣΣΟ!!

ΟΛΑ ΚΡΥΑ!ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΣΙΡΟΠΙΑΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΦΡΑΤΟ!ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΕΑΝ ΘΕΛΕΤΕ!!!!!

 Tzeni Tsanaktsidou