Σοκολατόπιτα -αυτό τα λέει όλα !!!! Απλά μαγική !!

Για τους λάτρεις τις σοκολάτας !!!

Υλικά

  • 200 γρ αλεύρι φαρίν απ
  • 250 γρ ζάχαρη
  • 35 γρ κακάο
  • 320 γρ γάλα
  • 100 γρ ηλιέλαιο
  • 3 αυγά
  • 1 βανιλίνη
  • 1 πρέζα αλάτιΣιρόπι υλικά
  • 300 γρ ζάχαρη
  • 300 γρ νερό
  • 2 κ σ κακάο
  • 1 πορτοκάλι φλούδαΕπικάλυψη υλικά -γκανάζ
  • 125 γρ σοκολάτα υγείας η κουβερτούρα
  • 50 γρ γάλα
  • 30 γρ βούτυρο
  • 1 κουτ σούπας μέλι

Εκτέλεση 

Χτυπάμε τα αυγά με την μισή ζάχαρη μέχρι να γίνει ένα κρεμώδες μείγμα. Ανακατεύουμε όλα τα στερεά υλικά και μετά προσθέτουμε το γάλα και το λάδι. Μετά προσθέτουμε το μείγμα των αυγών και με την μαρίζ ομογενοποιούμε το μείγμα. Λαδώνουμε το σκεύος που θα ψήσουμε την σοκολατόπιτα (28Χ30) στρογγυλό ταψάκι . Βάζουμε το μείγμα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά. Βράζουμε το σιρόπι με την φλούδα πορτοκάλι χωρίς το κακάο

Βράζουμε για 5 λεπτά και αφαιρούμε από την φωτιά . Αφήνουμε να κρυώσει λίγο .

Οταν ψηθεί η σοκολατόπιτα την βγάζουμε από τον φούρνο και την αφήνουμε για 15 λεπτά να σπάσει η πολύ θερμοκρασία. Αμέσως μετά ρίχνουμε το σιρόπι σοκολάτας αφού αφαιρέσουμε πρώτα την φλούδα πορτοκάλι και προσθέσουμε το κακάο και ανακατέψουμε καλά να διαλυθεί και το αφήνουμε να κρυώσει.

Γκανάζ σοκολάτας

Σε μπαιν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα με το βούτυρο . Βράζουμε το γάλα και προσθέτουμε την λιωμένη σοκολάτα ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το μέλι. Το ρίχνουμε πάνω από την σοκολατόπιτα και κουνώντας δεξιά αριστερά φροντίζουμε να πάει παντού.Κρυώνει και σερβίρουμε .Καλή επιτυχία !!!

Συνταγή Νatalia Papadopoulou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Πηγή