Σοκολάαατα!

Σοκολάαατα!

Λιωμένη, καυτή κι υπέροχη, γιατί είναι το απόλυτο ρόφημα για μικρούς και μεγάλους όλο το χειμώνα!

Είναι η λέξη που όταν την ακούς γλείφεις τα χείλια σου. Την προφέρεις και σε διαπερνά γλυκό ρίγος. Την ακούς και ψάχνεις να τη βρεις. Τη λες και γεμίζει το στόμα σου. Σο-κο-λά-τα. Ο οργασμός του γλυκαντζή. Υπάρχει καλύτερο πράγμα από αυτό; Υπάρχει. Η λιωμένη σοκολάτα. Σε μεγάλη κούπα. Εσύ να βρίσκεσαι κάπου ζεστά κι όμορφα και έξω να βρέχει.

Δεν είναι εύκολη υπόθεση να βρεις τη σωστή σοκολάτα ρόφημα. Συνήθως παραγγέλνεις σοκολάτα και έρχεται σκόνη σε νερό. Ακόμη χειρότερα αν λιγουρευτείς την ωραία περιγραφή του καταλόγου. «Ζεστή σοκολάτα με γεύση καραμέλα/φουντούκι/καρύδα/βανίλια/δεν-ξέρω-τι» σου λέει και καταλήγεις με το παραπάνω ζαχαρόνερο που δεν του φτάνει η ιεροσυλία να βαφτιστεί σοκολάτα, περιέχει από πάνω και σιρόπι που κατακάθεται στο φλιτζανάκι και πουλάει μούρη ότι είναι «γεύση».

Ωραία σοκολάτα ρόφημα είναι αυτή που φτιάχνεται από κομματάκια αληθινής σοκολάτας, λιωμένα στο μπρίκι. Ύστερα έρχεται και κάθεται μπροστά σου πλούσια, κρεμώδης κι αχνιστή για να σου σπάει τη μύτη.

Εδώ μπορείτε να βρείτε την πιο νόστιμη και λαχταριστή συνταγή για την αυθεντική ζεστή σοκολάτα:

Υλικά για μία μεγάλη κούπα:

  • 2 κ. σ. φυσική σκόνη κακάο
  • 2 φλιτζάνια γάλα
  • 2 κ. σ. καλαμποκάλευρο
  • ζάχαρη

Σοκολάαατα!

Εκτέλεση

  1. Ανακατεύουμε το καλαμποκάλευρο (μία κουταλιά τη φορά) με μισή κούπα γάλα.
  2. Ανακατεύουμε το μείγμα αργά, μέχρι να διαλυθεί τελείως το καλαμποκάλευρο.
  3. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο γάλα μαζί με το κακάο σε χαμηλή φωτιά.
  4. Ανακατεύουμε συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  5. Σιγά-σιγά, ρίχνουμε το μείγμα με το καλαμποκάλευρο στην κατσαρόλα και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά, μέχρι η σοκολάτα να αποκτήσει παχιά και κρεμώδης υφή.
  6. Προσθέτουμε όση ζάχαρη θέλουμε. Προσοχή, δεν πρέπει να βράσει.

Βολευόμαστε και την απολαμβάνουμε όσο είναι ακόμα ζεστή.

*Tips: Αν θέλουμε προσθέτουμε από πάνω και λίγο ξύσμα πορτοκαλιού.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *