Σεκέρ Παρέ

Μια μοναδική συνταγή για ένα από τα πιο νόστιμα σιροπιαστά γλυκά. Ξεχωριστή γεύση χαρίζουν τα αμύγδαλα, τα οποία δένουν αρμονικά με τα υπόλοιπα υλικά!

Υλικά
  • 250 γρ. Βούτυρο
  • 150 γρ. Ζάχαρη άχνη
  • 4 μεσαία Αυγά
  • 200 γρ. Σιμιγδάλι ψιλό
  • 460 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γ. Μπέικιν πάουντερ
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • Περίπου 60 Αμύγδαλα ωμά με την φλούδα
Υλικά για το σιρόπι
  • 750 γρ. Ζάχαρη
  • 375 ml Νερό
  • 2 φέτες Λεμόνι
  • 2 φέτες Πορτοκάλι
  • Χρόνος ψησίματος 20 Λεπτά, για 60 κομμάτια

Εκτέλεση:

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο με την ζάχαρη άχνη και τα ξύσματα και τα χτυπάμε με το φτερό μέχρι να αφρατέψουν καλά. Έπειτα συνεχίζοντας το ανακάτεμα, προσθέτουμε σιγά-σιγά τα αυγά που πριν έχουμε χτυπήσει, μέχρι να απορροφηθούν.

Με την βοήθεια μιας μαρίζ προσθέτουμε το αλεύρι, το σιμιγδάλι και το μπέικιν πάουντερ και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να γίνει ένα ζυμάρι. Φτιάχνουμε από το ζυμάρι μας μπαλάκια των 20 περίπου γραμμαρίων και τα τοποθετούμε με μικρή απόσταση μεταξύ τους, σε ταψί που έχουμε βάλει αντικολλητικό χαρτί. Έπειτα παίρνουμε τα αμύγδαλα και σφηνώνουμε ένα σε κάθε μπαλάκι μέχρι τη μέση του αμυγδάλου.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά. Όσο ψήνονται τα Σεκέρ Παρέ σε ένα κατσαρολάκι, βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη, και τις φέτες πορτοκάλι και λεμόνι και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση. Έπειτα κατεβάζουμε το σιρόπι από τη φωτιά και όπως είναι καυτό σιροπιάζουμε τα γλυκά που μόλις έχουμε βγάλει από τον φούρνο στο ίδιο ταψί, χωρίς να αφαιρέσουμε το αντικολλητικό χαρτί.

Πηγή