Σας έχω το πιο εύκολο,το πιο νόστιμο, το πιο αφράτο και μαλακό Νηστίσιμο Κέικ!!!

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ

Υλικά (η κούπα να είναι 250 ml) ή η κούπα του νες

  • 3 1/2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 2 κούπες χυμό φρέσκου πορτοκαλιού
  • 2/3 κούπας (150 ml) σπορέλαιο
  • 2 κούπες άχνη ζάχαρη 
  • 1/2 κ.γ σόδα
  • ξύσμα 2 πορτοκαλιών
  • 3 βανίλιες
  • 1/2 κ.γ αλάτι
  • 2 κ.σ κακάο 

Υλικά για το γλασάρισμα

  • 125 σοκολάτα κουβερτούρα υγείας 
  • 50 γρ.μαργαρίνη
  • 4 κ.σ άχνη ζάχαρη
  • 3 κ.σ νερό περίπου

Εκτέλεση -Κοσκινίζω το αλεύρι και το ανακατεύω με το αλάτι,βανίλιες,και σόδα. -Σένα άλλο μπολ ρίχνω το λάδι.τον χυμό πορτοκαλιού,την ζάχαρη και το ξύσμα και ανακατεύω με σύρμα.Προσθέτω και το αλεύρι και ανακατεύω μέχρι να ενωθούν τα υλικά και σταματώ, Κρατώ ι κούπα από το μίγμα και μέσα εκεί ρίχνω και ανακατεύω το κακάο. Ρίχνω σε μια μεγάλη μακρόστενη ή στρογγυλη λαδωμένη και αλευρωμένη φόρμα το λευκό μίγμα και από πάνω ρίχνω με κουταλιές το σοκολατένιο.Το ανακατεύω ελαφρά μένα πηρούνι να κάνω νερά και ψήνω στους 180 για 1 ώρα περίπου. Αφού κρυώσει καλά το ξεφορμάρω. Λιώνω σε μπεν μαρί την μαργαρίνη με τη σοκολάτα και γαρνίρω με γραμμές την επιφάνεια του κέικ .Μόλις στεκάρει λίγο η σοκολάτα και στεγνώσει ανακατεύω σ ένα μπολάκι την άχνη με το νερό να γίνει ένα παχυρευστο μιγμα και το ρίχνω κι αυτό πάνω στο κέικ.

Πηγή