Ότι καλύτερο έχω φτιάξει σε σάμαλι.
Υλικά
- 500 γρ σιμιγδάλι χονδρό
- 500 γιαούρτι
- 300 ζάχαρη
- 200 νερό
- 2 κγ κοφτά σόδα
- 1 κγ μαστίχα
- 4 κσ σησαμέλαιο η βούτυρο κλαριφιέ.
Σιρόπι
- 700 νερό
- 700 ζάχαρη
- 1 κσ λεμόνι
- 1 κσ ροδόνερο
- λίγο αλάτι
Σε μια λεκανίτσα όλα τα υλικά και τελευταίο το σιμιγδάλι. Ρίχνουμε τον χυλό σε βουτυρωμένο ταψί και αφήνουμε 2 ώρες. Ψήνουμε αντιστάσεις 180 για 45 λεπτά περίπου. Είναι έτοιμο όταν έχει ξεκολλήσει από τα τοιχώματα του ταψιού. Φτιάχνουμε το σιρόπι μετράμε 5 λεπτά και αφήνουμε αλά 5 να ησυχάσει. Σοραπιάζουμε κατ ευθείαν από τον φούρνο. Αφήστε το όλο το βράδυ να κρυώσει και καλή απόλαυση! !!!
Ευτυχία ροή Πηγή