Σάμαλι Δαμασκού !!!

Ότι καλύτερο έχω φτιάξει σε σάμαλι.

Υλικά

  • 500 γρ σιμιγδάλι χονδρό
  • 500 γιαούρτι
  • 300 ζάχαρη
  • 200 νερό
  • 2 κγ κοφτά σόδα
  • 1 κγ μαστίχα
  •  4 κσ σησαμέλαιο η βούτυρο κλαριφιέ.

Σιρόπι

  • 700 νερό
  • 700 ζάχαρη
  • 1 κσ λεμόνι
  • 1 κσ ροδόνερο
  • λίγο αλάτι

Σε μια λεκανίτσα όλα τα υλικά και τελευταίο το σιμιγδάλι. Ρίχνουμε τον χυλό σε βουτυρωμένο ταψί και αφήνουμε 2 ώρες. Ψήνουμε αντιστάσεις 180 για 45 λεπτά περίπου. Είναι έτοιμο όταν έχει ξεκολλήσει από τα τοιχώματα του ταψιού. Φτιάχνουμε το σιρόπι μετράμε 5 λεπτά και αφήνουμε αλά 5 να ησυχάσει. Σοραπιάζουμε κατ ευθείαν από τον φούρνο. Αφήστε το όλο το βράδυ να κρυώσει και καλή απόλαυση! !!!

Ευτυχία ροή Πηγή