Ρολά με λιαστές ντομάτες, βασιλικό και τυρί κρέμα

Ένα νόστιμο κολατσιό. Τα λατρεύω τα ρολά γιατί είναι πολύ πρακτικά στην μεταφορά και πολύ νόστιμα. Είναι σαν μικρά σαντουιτσάκια. Μπορούμε να φτιάξουμε 2-3 με διαφορετικά υλικά για να σερβίρουμε με το ποτό.

Ρολά με λιαστές ντομάτες, βασιλικό και τυρί κρέμα. Εύκολα και νόστιμα…

Υλικά:

  • 230γρ. τυρί κρέμα
  • 1/2 φλιτζάνι λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες
  • 1/4 φλιτζανιού κατεψυγμένο σπανάκι, αποψυγμένο και στραγγισμένο (προαιρετικό)
  • 2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1/4 φλιτζανιού παρμεζάνα, συν περισσότερη για το σερβίρισμα
  • 1 πρέζα θαλασσινό αλάτι και μαύρο πιπέρι
  • 2 μεγάλες τορτίγιες αλευριού
  • 24 φρέσκα φύλλα βασιλικού

Εκτέλεση:

  1. Ρίχνουμε το τυρί κρέμα, τις λιαστές ντομάτες, το σπανάκι, το σκόρδο, την παρμεζάνα, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα μπολ και ανακατεύουμε καλά.
  2. Χωρίζουμε το μείγμα σε δύο τορτίγιες και το απλώνουμε μέχρι τις άκρες τους. Απλώνουμε στην κάθε μία 10-12 φρέσκα φύλλα βασιλικού. Πατάμε τον βασιλικό ελαφρώς προς τα κάτω για να κολλήσει.
  3. Σφιχτά τυλίγουμε τις τορτίγιες από το ένα άκρο στο άλλο.
  4. Μόλις τις τυλίξουμε τις πιέζουμε απαλά για να κλείσουν και τις βάζουμε με την ραφή προς τα κάτω.
  5. Χρησιμοποιώντας ένα οδοντωτό μαχαίρι τις κόβουμε σε φέτες 1 εκατοστού σε πάχος.
  6. Τα σερβίρουμε αμέσως ή τα βάζουμε στο ψυγείο για 24 ώρες, καλυμμένα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *