Ραβανί Βεροίας

Υλικά

  • 2 κούπες σιμιγδάλι χόνδρο
  • 1 κούπα αλεύρι
  • 1 κούπα βούτυρο φυτικών ή Μινέρβα
  • 3/4 κούπας ζάχαρη
  • 5 αυγά
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι πρόβειο
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουτ του γλυκού σόδα
  • ξύσμα πορτοκαλιού

Σιρόπι

  • 3 1/2 κούπες νερό
  • 4 κούπες ζάχαρη
  • σταγόνες λεμονί και την μισή λεμονόκουπα
  • 5 σταγόνες μαστιχέλαιο ή μισή κουταλιά μαστίχα τριμμένη με λίγο ζάχαρη στο μπλέντερ….όλα μαζί σε κατσαρολάκι και βράσιμο για 15 λεπτά..!!

Εκτέλεση

Βάλτε σε μια σουπιέρα το σιμιγδάλι, το αλεύρι το μπέικιν την σόδα και ανακατέψτε όλα μαζί..!!

Σε μια λεκάνη χτυπήστε τα αυγά καλά, προσθέστε την ζάχαρη, χτυπήστε καλά και ρίξτε το γιαούρτη, το βούτυρο, Ανακατέψτε και ρίξτε σιγά σιγά και τα υπόλοιπα υλικά…

Λαδώστε το ταψάκι σας και ψήστε σε 32 νούμερο ταψί σε προθερμασμένο φούρνο σε αέρα στους 170 για 50 λεπτά.. Ψήστε πολύ καλά τρυπώντας με ένα μαχαίρι το γλυκό, να βγαίνει καθαρό…

Ρίξτε το σιρόπι χλιαρό έως κρύο πάνω σε καυτό γλυκό..

Αφήνετε τα απορροφήσει το σιρόπι και σερβίρετε !!

Gogo Samiou

Πηγή