Ρίχνει χοντρό αλάτι στο πάτωμα …O Λόγος ;Εκπληκτικός!

Το χοντρό αλάτι κρύβει εξαιρετικές ιδιότητες για τη φροντίδα του σπιτιού σας.Στην πραγματικότητα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να αποστειρώσετε  επιφάνειες από διαφορετικά υλικά,για να απολυμάνετε τα φρούτα και για να επαναφέρετε τα χρώματα στα ξεθωριασμένα ρούχα.

Ρίχνει χοντρό αλάτι στο πάτωμα ...O Λόγος ;Εκπληκτικός! 2

Λεκέδες από κρασί

Ρίχνει χοντρό αλάτι στο πάτωμα ...O Λόγος ;Εκπληκτικός! 3

Είναι  επίσης πολύ αποτελεσματικό στην αφαίρεση λεκέδων και ιδιαίτερα στην αφαίρεση των λεκέδων κρασιού. Η διαδικασία είναι πολύ απλή: Τοποθετήστε ένα κουτάλι της σούπας χοντρό αλάτι πάνω στο λεκέ,αφήστε το να  απορροφήσει το «υγρό»  και στη συνέχεια τρίψτε καλά και, τέλος, ξεπλύνετε με λίγο ζεστό νερό.

 Ζωντανέψτε τα χρώματα στα ρούχα

Ρίχνει χοντρό αλάτι στο πάτωμα ...O Λόγος ;Εκπληκτικός! 4

Επιπλέον, το αλάτι είναι ιδανικό για να διορθώσετε τις ξεθωριασμένες αποχρώσεις στα ρούχα. Βυθίστε τα ρούχα  σε ένα μπολ με κρύο νερό, λευκό ξύδι από κρασί και χοντρό αλάτι. Τα πουκάμισα, οι μπλούζες, τα παντελόνια και όλα τα άλλα ενδύματα θα γίνουν πάλι φωτεινά όπως πριν.

Φρούτα και λαχανικά

Ρίχνει χοντρό αλάτι στο πάτωμα ...O Λόγος ;Εκπληκτικός! 5

Το χοντρό αλάτι είναι πολύ χρήσιμο στην κουζίνα  για τις μαγειρικές προετοιμασίες, προφανώς, αλλά και για να καθαρίσετε και να απολυμάνετε τα φρούτα και τα λαχανικά. Βάλτε τα τρόφιμα σε ένα δοχείο με αλατισμένο νερό και μετά ξεπλύνετε με κρύο νερό.

Απαλλαγείτε από τα μυρμήγκια

Ρίχνει χοντρό αλάτι στο πάτωμα ...O Λόγος ;Εκπληκτικός! 6

Για να διώξετε τα ενοχλητικά ζωύφια,ρίξτε λίγο χοντρό αλάτι στα περβάζια, στα κατώφλια και σε κάθε γωνιά του σπιτιού, όπου τα μυρμήγκια ομαδοποιούνται.

Καταπολεμήστε την υγρασία

Ρίχνει χοντρό αλάτι στο πάτωμα ...O Λόγος ;Εκπληκτικός! 1

Όπως είναι γνωστό, το αλάτι είναι μια τέλεια θεραπεία για τη μείωση της υγρασίας στο σπίτι, ειδικά εάν δεν έχετε ένα αφυγραντήρα ή μια συγκεκριμένη συσκευή.

Βάλτε σε ένα δοχείο περίπου 200 γραμμάρια αλάτι και τοποθετήστε το σε ένα τραπέζι. Ως δια μαγείας, το επίπεδο υγρασίας θα αρχίσει να μειώνεται, καθώς η υγρασία θα απορροφηθεί από το αλάτι.

Μούχλα

Ρίχνει χοντρό αλάτι στο πάτωμα ...O Λόγος ;Εκπληκτικός! 7

H ζημιά που  δημιουργεί η υγρασία σε ένα σπίτι είναι τεράστια: Γιατί εμφανίζετε η μούχλα  σε τοίχους .Αλλά και η χαρακτηριστική άσχημη οσμή που προκαλείται από πετσέτες και ρούχα που είτε τα ξεχάσατε στο πλυντήριο είτε τα έχετε σε ντουλάπα που έχει πιάσει μούχλα. Προσοχή διότι, δεν είναι μόνο αρνητικά αποτελέσματα της αισθητικής άποψης, η μούχλα έχει επιπτώσεις στην υγεία του ανθρώπου, συμβάλλοντας στην εμφάνιση των ενοχλητικών πονοκεφάλους ή, ακόμα χειρότερα, αλλεργίες.

Με χοντρό αλάτι .αμμωνία και νερό θα φτιάξετε ένα σπρέι που θα εξαφανίσει τη μούχλα από ρούχα,τοίχους και όλες τις επιφάνειες

Ειδικότερα για τα ρούχα θα τα μουλιάσετε μέσα στο μείγμα σε μια λεκανίτσα και θα τα αφήσετε όλο το βράδυ.

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού.