Πώς ωφελείστε όταν πίνετε νερό με άδειο στομάχι

Το 75% των μυών, το 90% του εγκεφάλου, το 22% των οστών και το 83% του αίματος αποτελείται από νερό. Η κατανάλωση νερού με άδειο στομάχι βοηθά στην αποβολή των τοξινών του σώματος ενώ παράλληλα βοηθά και στην απώλεια βάρους.

Ήδη γνωρίζετε ότι το σώμα σας χρειάζεται μια αρκετά μεγάλη ποσότητα νερού επί καθημερινής βάσης έτσι ώστε να παραμένει ενυδατωμένο και να συνεχίζει να λειτουργεί φυσιολογικά. Αυτό το τόσο σημαντικό υγρό προσφέρει πολλά οφέλη στην υγεία σας τα οποία πολλές φορές περνούν απαρατήρητα αλλά στην πραγματικότητα έχουν ζωτική σημασία για τη ζωή στη γη. Γιατί όμως πρέπει να πίνετε νερό με άδειο στομάχι;

Σύμφωνα με ειδικούς, το 75% των μυών, το 90% του εγκεφάλου, το 22% των οστών και το 83% του αίματος αποτελείται από νερό. Βάσει αυτών των αριθμών απλά σκεφτείτε πόσο σημαντικό είναι να πίνετε αρκετό νερό καθημερινά για να παραμένετε υγιής. Για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα, συνιστάται να πίνετε τουλάχιστον 4 κούπες νερό την ημέρα όταν ξυπνάτε πριν το πρωινό σας γεύμα. Στο σημερινό άρθρο θα ανακαλύψουμε μερικά από τα οφέλη του να πίνετε νερό με άδειο στομάχι.

Τα οφέλη της κατανάλωσης νερού με άδειο στομάχι

Η κατανάλωση νερού κατά τις πρωινές ώρες της ημέρας, αν καταφέρετε να την προσθέσετε στις καθημερινές σας συνήθειες, μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την υγεία σας. Όλα τα όργανα του σώματός μας χρειάζονται νερό για να συνεχίσουν να λειτουργούν σωστά και δεν υπάρχει κάτι καλύτερο από το να τα φροντίζουμε από την πρώτη στιγμή που ξυπνάμε. Η κατανάλωση νερού με άδειο στομάχι βοηθά στην αποβολή των τοξινών και άλλων αποβλήτων τα οποία συσσωρεύονται στο σώμα μας και μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά την υγεία μας. Επομένως, αν η πρώτη κίνηση της ημέρας σας είναι η κατανάλωση νερού θα συμβάλλετε στον καθαρισμό του σώματός σας και θα μπορέσετε να αυξήσετε ακόμη και το μεταβολισμό σας.

Όταν πίνετε νερό με άδειο στομάχι αποκτάτε και άλλα σημαντικά οφέλη, όπως είναι η ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματός σας, η ενυδάτωση των ζωτικών σας οργάνων, η καλύτερη απορρόφηση θρεπτικών συστατικών και η οξυγόνωση των κυττάρων.

 Παρομοίως, η κατανάλωση νερού με άδειο στομάχι μπορεί να συμβάλλει στην απώλεια βάρους καθώς σας κάνει να αισθάνεστε χορτάτοι και θα σας αποτρέπει να τρώτε περισσότερο απ’ όσο θα έπρεπε.

Ποιος είναι ο σωστός τρόπος να πίνετε νερό;

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε πώς πρέπει να πίνετε νερό έτσι ώστε να επωφεληθείτε από όλες τις ευεργετικές του ιδιότητες. Οι ειδικοί προτείνουν να πίνετε τουλάχιστον δυο λίτρα νερό την ημέρα και τέσσερις κούπες το πρωί με άδειο στομάχι. Ωστόσο, δεν πρέπει να το καταπίνετε μονομιάς, επειδή αυτό μπορεί να έχει περισσότερο αρνητικές παρά θετικές επιδράσεις. Για να επωφεληθείτε στο μέγιστο βαθμό από την κατανάλωση του νερού θα πρέπει να το πίνετε αργά και σταδιακά καθ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Η κατανάλωση νερού κάθε πρωί με άδειο στομάχι είναι μια συνήθεια που θα πρέπει να αναπτύξετε με την πάροδο του χρόνου. Το ιδανικό είναι να πίνετε νερό τουλάχιστον μια ώρα πριν το πρωινό σας γεύμα.

Το νερό που πίνετε κατά τη διάρκεια της ημέρας δεν πρέπει να περιέχει φθόριο ή άλλα χημικά συστατικά. Το καλύτερο είναι να πίνετε νερό σε θερμοκρασία δωματίου ή ελαφρώς δροσερό. Για να ενισχύσετε την ενυδατική του δράση προσθέστε λίγο χυμό λεμονιού.

Θεραπεία με νερό

Στην Ιαπωνία, η κατανάλωση νερού με άδειο στομάχι είναι ιδιαίτερα δημοφιλής. Οι Ιάπωνες πιστεύουν σε κάτι που ονομάζεται «θεραπεία με νερό» που έχει εγκριθεί από τον Ιατρικό Σύλλογο Ιαπωνίας (JMA) και έχει αποδειχθεί ότι καταπολεμά ασθένειες τόσο παλιές όσο και νέες,συμπεριλαμβανομένων των πονοκεφάλων, των καρδιαγγειακών παθήσεων, της αρθρίτιδας, της επιληψίας, της παχυσαρκίας, της βρογχίτιδας, του άσθματος, της φυματίωσης, της μηνιγγίτιδας, των νεφρικών προβλημάτων, των προβλημάτων του ουροποιητικού, των εμετών, της γαστρίτιδας, της διάρροιας, των αιμορροΐδων, του διαβήτη, της δυσκοιλιότητας, των οφθαλμικών διαταραχών, του καρκίνου, των προβλημάτων της εμμήνου ρύσεως και των διαταραχών του αυτιού, της μύτης και του λαιμού.

Πώς εφαρμόζουν οι Ιάπωνες τη θεραπεία με νερό;

  • Μόλις ξυπνήσετε πίνετε απευθείας τέσσερις κούπες νερό πριν βουρτσίσετε τα δόντια σας ή πριν φάτε οτιδήποτε. Πίνετε την κάθε κούπα αργά και με μικρά διαλείμματα.
  • Τώρα μπορείτε να βουρτσίσετε τα δόντια σας αλλά προσπαθήστε να μην φάτε τίποτα για ακόμη 45 λεπτά.
  • Εφόσον περάσουν τα 45 λεπτά μπορείτε να φάτε κανονικά το πρωινό σας.
  • Μετά το πρωινό, μην φάτε τίποτα για τις επόμενες δυο ώρες.
  • Αν πιστεύετε ότι δεν μπορείτε να πιείτε τέσσερις κούπες νερό απευθείας μόλις ξυπνήσετε, προσπαθήστε ξεκινώντας με ένα ή δυο ποτήρια και σταδιακά αυξήστε την ποσότητα μέχρι να φτάσετε στην επιθυμητή αναλογία.

Τα αποτελέσματα της θεραπείας με νερό

Η ιαπωνική θεραπεία με νερό δεν έχει αρνητικές επιδράσεις αλλά καθώς αλλάζετε την ποσότητα νερού που λαμβάνετε μπορεί να αισθάνεστε την ανάγκη να ουρείτε πιο συχνά. Ορισμένοι άνθρωποι μπορεί να αντιμετωπίσουν τα συμπτώματα της αποτοξίνωσης όπως φαγούρα, ζαλάδα, πονοκεφάλους, ναυτία, διαταραχές του στομάχου, διάρροια και πολλά ακόμη. Αλλά όλα αυτά είναι φυσιολογικά συμπτώματα τα οποία προκύπτουν όταν το σώμα αποβάλλει τοξίνες και καταπολεμά τις επιβλαβείς ουσίες που πρέπει να απορριφθούν.

Πηγή