Πώς να φτιάξετε σπιτικό σκληρυντικό νυχιών

Όλοι το γνωρίζουν: δεν υπάρχει τίποτα πιο ενοχλητικό από τα αδύναμα και εύθραυστα νύχια. Καταλήγουν να σπάζουν με το παραμικρό και είναι σχεδόν αδύνατο να μακρύνουν. Τα χέρια σας έχουν μια μοναδική ομορφιά. Υπάρχουν προϊόντα στα φαρμακεία που είναι ιδανικά γι αυτά, όμως τείνουν να είναι πολύ ακριβά. Θα θέλατε, λοιπόν, να μάθετε μια εύκολη και οικονομική συνταγή για σπιτικό σκληρυντικό νυχιών;

Σπιτικό σκληρυντικό νυχιών

Για να λύσετε το πρόβλημα των αδύναμων νυχιών, πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα σκληρυντικό. Ο τρόπος αντιμετώπισης που θα σας προτείνουμε είναι ίσως ο αποτελεσματικότερος. Περιλαμβάνει φυσικά συστατικά όπως το σκόρδο ή το λεμόνι, όμως το κλειδί για την εκπληκτική του αποτελεσματικότητα βρίσκεται στις κάψουλες της βιταμίνης Ε που θα χρειαστείτε. Μην ανησυχείτε όμως, μπορείτε να τις βρείτε εύκολα σε κάποιο φαρμακείο και είναι πολύ χρήσιμες. Μάλιστα, θα χρειαστείτε μονάχα μία κάψουλα. Ας δούμε παρακάτω.

 Θεραπεία για πολύ εύθραυστα νύχια

Αυτή η απλή και αποτελεσματική συνταγή είναι χρήσιμη για τις χειρότερες περιπτώσεις, για εκείνες τις φορές που, λόγω προβλημάτων υγείας και έλλειψης βιταμινών, τα νύχια σας είναι ιδιαίτερα αδύναμα.

Τι χρειάζεστε

  • 3 καθαρισμένες σκελίδες σκόρδο
  • 20 σταγόνες χυμό λεμονιού
  • Μια κάψουλα βιταμίνης Ε
  • Βερνίκι νυχιών φυσικής λάμψης

Τι πρέπει να κάνετε

  • Πολύ απλό. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να βάλετε το περιεχόμενο της κάψουλας της βιταμίνης Ε μέσα στο δοχείο του βερνικιού νυχιών. Απλώς τρυπήστε την κάψουλα με μια βελόνα και ρίξτε προσεκτικά το περιεχόμενο μέσα στο δοχείο. Μπορείτε να αγοράστε τις κάψουλες βιταμίνης Ε στα φαρμακεία. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, θα χρειαστείτε μόνο μία. Με το περιεχόμενό της μέσα στο βερνίκι νυχιών σας, αυτή η απαραίτητη βιταμίνη θα δώσει υγεία και δύναμη στα νύχια σας.
  • Το επόμενο βήμα περιλαμβάνει τις τρεις σκελίδες σκόρδο. Ίσως αναρωτιέστε, γιατί σκόρδο; Το σκόρδο είναι ένα από τα καλύτερα φυσικά συστατικά για την ενίσχυση των νυχιών και για την καταπολέμηση του σπασίματός τους καθώς και των βακτηρίων και των μυκητιάσεων. Βάλτε τρεις σκελίδες σκόρδο μέσα σε ζεστό νερό να μουλιάσουν για δεκαπέντε λεπτά. Μόλις είναι ζεστές, αρχίστε να τις λιώνετε μέχρι να έχετε μια ομοιογενή αλοιφή.
  • Μόλις η αλοιφή είναι έτοιμη, τοποθετήστε τη κι αυτή μέσα στο δοχείο του βερνικιού νυχιών. Θα ήταν καλύτερο να χρησιμοποιήσετε ένα μικρό χωνί σαν αυτό που χρησιμοποιείται για αρώματα και κολόνιες.
  • Το επόμενο βήμα είναι να πάρετε το χυμό του λεμονιού. Θα χρειαστείτε μόνο είκοσι σταγόνες. Γιατί είναι το λεμόνι καλό για τα νύχια σας; Ακριβώς λόγω των βιταμινών του, των αντιοξειδωτικών ουσιών του που καταπολεμούν την αδυναμία στη δομή των ίδιων των νυχιών και επειδή θα τα αποκαταστήσει λίγο-λίγο. Μόλις πάρετε το χυμό, ρίξτε τις είκοσι σταγόνες μέσα στο δοχείο του βερνικιού νυχιών.
  • Πολύ ωραία, τώρα είναι έτοιμο. Όπως βλέπετε, θα έχετε ένα σκληρυντικό μείγμα για το βερνίκι νυχιών σας το οποίο είναι γεμάτο σπουδαίες βιταμίνες. Να το ανακινείτε πάντα πριν το χρησιμοποιήσετε. Είναι πολύ αποτελεσματικό και χρήσιμο για να σκληρύνετε τα νύχια σας, να τα θεραπεύσετε και να τους εξασφαλίσετε την υγεία που χρειάζονται για να δυναμώνουν καθημερινά.
  • Χρησιμοποιήστε αυτό το βερνίκι νυχιών για τουλάχιστον ένα μήνα. Αφαιρείτε το κάθε τρεις ημέρες για να ξεκουράσετε τα νύχια σας λίγο για μία ημέρα. Την ημέρα που δεν φοράτε το βερνίκι νυχιών, κάντε ένα μικρό μασάζ σε κάθε νύχι με ένα μείγμα ελαιόλαδου και αμυγδαλέλαιου. Θα χρειαστείτε μόνο μία κουταλιά του τσαγιού από το καθένα. Μουσκέψτε καλά ένα κομμάτι βαμβάκι και τρίψτε κάθε νύχι με αυτό το εξαιρετικό μείγμα, το οποίο θα βοηθήσει επίσης στην αναζωογόνηση των νυχιών σας. Να θυμάστε, τρεις ημέρες με το εμπλουτισμένο βερνίκι νυχιών και μία ημέρα ξεκούρασης με τη θεραπεία με βάση το λάδι.

Πηγή