Πώς να Φτιάξετε Πασχαλινά Αυγά Μπαμπούσκες

Το Πάσχα είναι προ των πυλών και ήρθε η ώρα να θυμηθείτε τα παιδικά σας χρόνια και να διασκεδάσετε βάφοντας αυγά! Αυτή τη φορά κάντε κάτι ιδιαίτερο, με την ελπίδα ότι τα  παιδιά θα το απολαύσουν. Ζωγραφίστε κούκλες μπαμπούσκες στα αυγά. Μην ανησυχείτε, δεν χρειάζεται καμία καλλιτεχνική ικανότητα για να τα φτιάξετε.

Θα χρειαστείτε βραστά σφιχτά αυγά, ένα μολύβι, ακρυλικά χρώματα και πινέλο.

Ξεκινήστε σχεδιάζοντας έναν κύκλο στο πάνω μέρος του αυγού. Χρησιμοποιήστε ένα καπάκι για να κάνετε ένα τέλειο σχήμα. Τραβήξτε μια γραμμή γύρω από το αυγό, κάτω από τον κύκλο.

Τα διαφορετικά κομμάτια είναι οριοθετημένα, όποτε μπορείτε να αρχίσετε τη ζωγραφική. Ένα χρώμα για τη μαντίλα στο κεφάλι και ένα άλλο για το φόρεμα. Περιμένετε το πρώτο χρώμα να στεγνώσει πριν βάψετε το δεύτερο.

Μόλις το αυγό ζωγραφιστεί και στεγνώσει, μπορείτε να αρχίσετε να προσθέτετε λεπτομέρειες. Με ένα μαύρο ανεξίτηλο μαρκαδοράκι κάντε δύο τελείες για τα μάτια και τρεις μικρές γραμμές για τις βλεφαρίδες. Βουτήξτε μια μπατονέτα σε ροζ χρώμα για να κάνετε τα μάγουλα. Κόψτε μια οδοντογλυφίδα για να έχετε ένα επίπεδο άκρο, βυθίστε το σε κόκκινο χρώμα και κάντε δύο μικρές βούλες δίπλα δίπλα για το στόμα. Χρησιμοποιήστε μια άλλη κομμένη οδοντογλυφίδα για να κάνετε άσπρες μικρές κουκίδες γύρω από το κεφάλι και το φόρεμα.

Μπορείτε να φτιάξετε όσες κούκλες θέλετε χρησιμοποιώντας διαφορετικούς συνδυασμούς χρωμάτων. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε όσες λεπτομέρειες θέλετε, όπως λουλούδια στο φόρεμα για παράδειγμα.

Πηγή