Πώς να φτιάξετε κεριά με τη βοήθεια πάγου!

Τα κεριά πάγου γίνεται με την έκχυση λιωμένου κεριού πάνω σε πάγο. Το αποτέλεσμα είναι ένα όμορφο και μοναδικό κερί που όταν ανάψει, θα προσθέσει ρομαντισμό στην ατμόσφαιρα του σπιτιού. Προσωπικά δεν είχα ακούσει ποτέ αυτήν την τεχνική αλλά το αποτέλεσμα και η διαδικασία μου κέντρισε το ενδιαφέρον.

Πώς να φτιάξετε κεριά με τη βοήθεια πάγου! 1

Πώς να φτιάξετε κεριά με τη βοήθεια πάγου! 2

Θα χρειαστείτε Κεριά Κερί μέλισσας σε μορφή παστίλιας Χάρτινα κουτιά γάλακτος Κατσαρόλι (χρησιμοποιήστε το μόνο για κατασκευές και όχι για τρόφιμα) Πάγος

Πώς να φτιάξετε κεριά με τη βοήθεια πάγου! 3

Αρχίστε να λειώνετε το κερί σε παστίλιες σε πολύ χαμηλή φωτιά. Μην το λιώσετε σε φούρνο μικροκυμάτων. Μπορείτε να το λιώσετε και σε μπέν μαρί. Γενικά θέλει προσοχή και χαμηλή φωτιά γιατί υπάρχει κίνδυνος ανάφλεξης.  Η ποσότητα κεριού που θα χρειαστείτε εξαρτάται από τη χάρτινη συσκευασία. Για μια 2 λίτρων χρειάζεστε περίπου 900 γρ. κερί.

Πώς να φτιάξετε κεριά με τη βοήθεια πάγου! 4

Ενώ το κερί λιώνει, κόψτε ένα κερί ελαφρώς κοντύτερο από το ύψος του κουτιού. Μπορείτε απλά να σπάσετε το κερί και να κόψετε το φυτίλι με ένα ψαλίδι.

Πώς να φτιάξετε κεριά με τη βοήθεια πάγου! 5

Τοποθετήστε το κερί κωνικό στο κέντρο του κουτιού (βάλτε την πλευρά του φυτιλιού στη βάση του κουτιού) και γεμίστε μέχρι σχεδόν την κορυφή με πάγο. Ο σκοπός του κεριού είναι να κρατήσει θύλακες αέρα  γύρω από το φυτίλι του κεριού πάγου σας.

Πώς να φτιάξετε κεριά με τη βοήθεια πάγου! 6

Μόλις το κερί λιώσει καλά, χύστε το αργά και ομοιόμορφα σε ολόκληρη την επιφάνεια του πάγου, προσέχοντας να μην συγκεντρωθεί σε ένα σημείο. Γεμίστε το κουτί μέχρι την κορυφή με το λιωμένο κερί, ή τουλάχιστον λίγο ψηλότερα από τον πάγο. Μην ανησυχείτε αν καλύψετε το φυτίλι. Αφήστε να στερεοποιηθεί για αρκετές ώρες.

Πώς να φτιάξετε κεριά με τη βοήθεια πάγου! 7

Αφού το κερί σκληρύνει, σκίστε προσεκτικά το κουτί γάλα και αδειάστε το νερό . Γυρίστε το κερί ανάποδα. Ίσως χρειαστεί να βγάλετε το φυτίλι προς τα έξω με ένα μικρό μαχαίρι. Μην ανησυχείτε αν μερικά μικρά κομμάτια σπάσουν στην κορυφή του κεριού. Αυτό είναι φυσιολογικό και κάνει το κερί σας μοναδικό.

Πώς να φτιάξετε κεριά με τη βοήθεια πάγου! 8

Αφήστε το κερί να στεγνώσει πλήρως – τουλάχιστον 24 ώρες – πριν το ανάψετε.

Πώς να φτιάξετε κεριά με τη βοήθεια πάγου! 9

Πηγή