Πώς Να Μειώσετε Γρήγορα Την Υψηλή Αρτηριακή Πίεση Με Φυσικό Τρόπο

Η υπέρταση είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι στις μέρες μας. Η υψηλή αρτηριακή πίεση μπορεί να οδηγήσει σε καρδιαγγειακές παθήσεις, ανευρύσματα, διαβήτη, ακόμη και νεφρική ανεπάρκεια.

Αν και τα συνταγογραφούμενα φάρμακα μπορεί να ομαλοποιήσουν την αρτηριακή σας πίεση, ορισμένες φορές μπορεί να οδηγήσουν σε ανεπιθύμητες παρενέργειες όπως αϋπνία, ζάλη και κράμπες στα πόδια.

Στη συνέχεια θα σας δείξουμε απλές και φυσικές θεραπείες που μπορείτε να δοκιμάσετε για να καταπολεμήσετε την υπέρταση και να επαναφέρετε την αρτηριακή σας πίεση στα φυσιολογικά επίπεδα.

1η Μέθοδος: ΧΥΜΟΣ ΛΕΜΟΝΙΟΥ

Υλικά

  • Νερό
  • 1 Λεμόνι

Προετοιμασία

Στύψτε τον χυμό ενός λεμονιού σε ένα ποτήρι νερό και καταναλώστε τον καθημερινά το πρωΐ με άδειο στομάχι.

Τα λεμόνια μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση της ευκαμψίας και ευελιξίας των αιμοφόρων αγγείων, εξαλείφοντας οποιαδήποτε ανελαστικότητα στα τοιχώματα των αγγείων και βοηθούν στη μείωση της υψηλής αρτηριακής πίεσης.


2η Μέθοδος: ΣΚΟΡΔΟ

Το σκόρδο περιέχει θειούχες ενώσεις που μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση των επιπέδων της αρτηριακής πίεσης καθώς και στην απομάκρυνση όλων των κακών τοξινών και της χοληστερόλης από το σώμα.

Αυτές οι ενώσεις μπορούν επίσης να συνεισφέρουν στην επέκταση των αιμοφόρων αγγείων, διεγείροντας την παραγωγή οξειδίου του αζώτου και ελέγχοντας την υψηλή αρτηριακή πίεση.

Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να καταναλώνετε τουλάχιστον 2 με 4 σκελίδες φρέσκο σκόρδο το πρωΐ πριν φάτε το πρωϊνό σας ή πριν πάτε για ύπνο το βράδυ. Συνιστάται να καταναλώνετε το σκόρδο ωμό, φρέσκο και όχι μαγειρεμένο, επειδή μπορεί να καταστραφούν τα ευεργετικά, θρεπτικά συστατικά του.


3η Μέθοδος: ΜΗΛΟΞΥΔΟ & ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΣΟΔΑ

Υλικά

  • Νερό
  • 1/8 κ.γλ. Μαγειρική Σόδα
  • 1 κ.σ. Μηλόξυδο

Προετοιμασία

Το μηλόξυδο είναι πλούσιο σε διατροφικά οφέλη από το μαγνήσιο, το κάλιο, καθώς και το ασβέστιο που περιέχει. Αυτά τα απαραίτητα μέταλλα απαιτούνται για τη μείωση της αρτηριακής πίεσης στα τοιχώματα των αρτηριών, καθώς και για τη ρύθμιση της ροής του αίματος.

Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να συνδυάσετε 1 κ.σ. μηλόξυδο με 1/8 κ.γλ. μαγειρική σόδα σε ένα ποτήρι νερό.

Τέλος, καταναλώνετε το ρόφημα τουλάχιστον 2 φορές την ημέρα για να δείτε τα μέγιστα δυνατά αποτελέσματα.

Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας Το idiva.gr δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Πηγή