Πώς να μεγαλώσετε την Αλόη στο Σπίτι σας και τα Οφέλη της για την Υγεία

Η Αλόη είναι ένα εξαιρετικά ευεργετικό φυτότο οποίο έχει πολλές θεραπευτικές ιδιότητες και φαίνεται απίστευτα εξωτική στο σπίτι. Αυτό το θεραπευτικό φυτό είναι σπουδαίο για ενήλικες και παιδιά, καθώς είναι απόλυτα ασφαλές, και αντιμετωπίζει τα πρώτα συμπτώματα των ασθενειών.

Η αλόη ενισχύει σημαντικά το ανοσοποιητικό σύστημα, καθώς είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, τα οποία ενισχύουν με φυσικό τρόπο τον οργανισμό και βοηθούν στην καταπολέμηση των επιπτώσεων που προκαλούνται από τις ελεύθερες ρίζες.

Αυτές οι ασταθείς ενώσεις βλάπτουν την υγεία και προωθούν τη γήρανση. Ως εκ τούτου, η κατανάλωση του χυμού αλόης θα σας παρέχει τις απαραίτητες ποσότητες αντιοξειδωτικών.

Εάν χρησιμοποιείται τοπικά, Αλόη Βέρα μπορείτε να απαλύνετε την φλεγμονή των αρθρώσεων και να ανακουφίσει τον πόνο της αρθρίτιδας. Μπορείτε επίσης να καταναλώνετε χυμό αλόης για τη μείωση της φλεγμονής. Η τακτική κατανάλωση της για 2 εβδομάδες έχει αποδειχθεί ότι μειώνει σημαντικά τον πόνο και τη φλεγμονή.

Η Αλόη έχει επίσης αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και είναι καταπληκτική στη θεραπεία της ήπιας έως μέτριας ελκώδης κολίτιδας.

Η κατανάλωση χυμού αλόης καθαρίζει το πεπτικό σύστημα.

Η τακτική χρήση της, προωθεί επίσης την απώλεια βάρους και παρέχει ενέργεια στο σώμα.

Ο χυμός της είναι πλούσιος σε φυσικές ίνες που βοηθά την πέψη και βελτιώνει τις κινήσεις του εντέρου, και ενεργεί ως καθαρτικό και αντιμετωπίζει τη δυσκοιλιότητα Για την αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας, θα πρέπει να καταναλώνετε 60 ml χυμό αλόης σε καθημερινή βάση. Θα νιώσετε τα αποτελέσματά της 10 ώρες μετά την κατανάλωση.

Το φυτό αυτό είναι εξαιρετικά χρήσιμο στις θεραπείες πολλών παθήσεων του δέρματος, και συχνά συμπεριλαμβάνεται σε προϊόντα φροντίδας του δέρματος.

Επιταχύνει την αναγέννηση νέων ιστών του δέρματοςενυδατώνει και καταπραΰνει το δέρμα, και κάνει το δέρμα σας να φαίνεται λαμπερόυγιές και λείο.

Λειτουργεί και ως θεραπεία σε εγκαύματα, φλεγμονές, τσιμπήματα εντόμων, αλλεργικές αντιδράσεις και φουσκάλες. Είναι απολύτως ασφαλής, και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμη και σε άτομα με ευαίσθητο δέρμα.

Λόγω των ισχυρών αντιμικροβιακών και αντιβακτηριακών ιδιοτήτων, η αλόη είναι αποτελεσματική στη θεραπεία πολλών παθήσεων των ούλων και γενικότερα του στόματος. Είναι επίσης πλούσια σε μεταλλικά στοιχεία που θα βοηθούν στην ανάπτυξη των κυττάρων και στη θεραπεία των ελκών του στόματος και των αιμορραγιών των ούλων.

Η κατανάλωση του χυμού αλόης, θα κάνει τα δόντια σας υγιή και γερά.

Για τη θεραπεία των ούλων, θα πρέπει να κάνετε μασάζ στα ούλα με φρέσκο ζελέ του φυτού, ή χρησιμοποιώντας αλόη σε σκόνη στο βούρτσισμα των δοντιών σας. Θα νιώσετε ανακούφιση μέσα σε λίγα λεπτά.

Ως εκ τούτου, σας συνιστούμε να μεγαλώσετε αυτό το θαυματουργό φυτό στο σπίτι σας και να αποκομίζετε όλα τα οφέλη του για την υγεία.

Πώς να μεγαλώσετε την Αλόη στο Σπίτι;

Μπορείτε να το καλλιεργήσετε από μίσχοσπόρουςμόσχευμα φύλλων ή μεδιαίρεση ρίζας. Για να είστε σίγουροι ότι δεν θα το βλάψετε μην κάνετε την φύτευση κατά τη διάρκεια της διαδικασίας πολλαπλασιασμού, και κατά τη διάρκεια της ανθοφορίας.

Για την καλλιέργεια της, είναι καλύτερο να χρησιμοποιούν το φως μείγμα χώματος, το οποίο περιέχει μια μειωμένη ποσότητα σε χαλίκι και άνθρακα και να αποφευχθεί η προσθήκη τύρφης, καθώς προκαλεί ζημιές ρίζα του.

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, που δεν απαιτεί πολύ συχνό πότισμα. Ως εκ τούτου, μπορείτε απλά να το αφήσετε στη βεράντα κατά τη διάρκεια της νύχτας, καθώς μπορεί να συγκεντρώσει την δροσιά.

Θα πρέπει να έχετε φυτό σας μέσα στο σπίτι, όταν οι θερμοκρασίες είναι χαμηλές. Μπορείτε περιστασιακά να εμπλουτίζετε το έδαφος με λιπάσματα που περιέχει άζωτο και ανόργανα στοιχεία.

Επιπλέον, τα καλύτερα φυτά για μεταφύτευση είναι αυτά που είναι 5 ετών, καθώς είναι πλούσια σε θεραπευτικές ιδιότητες. Μεταφυτευτέ τα νεαρά φυτά μία φορά το χρόνο, και μετά τα 3 χρόνια σε κάθε τρίτο έτος.

Μην φυτεύετε σε στεγνό έδαφος και να αποφευχθεί η εξασθένιση Αφαιρέστε το φυτό από την γλάστρα και χτυπήστε ελαφρά για να καθαρίσετε τη ρίζα της από το παλιό υπόστρωμα. Αφαιρέστε τυχόν κατεστραμμένα ρίζες, αλλά προσέξτε να μην καταστρέψετε τις υγιής. Χρησιμοποιήστε άνθρακα ή θείο σε σκόνη για να ραντίσετε τα τεμαχισμένα μέρη και ψαλίδι για να το κλαδέψτε.

Μόλις φυτέψετε την αλόη, μην ρίξετε νερό για πέντε ή έξι ημέρες. Επίσης θα πρέπει να την τοποθετήσετε στη σκιά. Εάν αυτή η διαδικασία γίνεται σωστά, θα παρατηρήσετε σύντομα την ανάπτυξη του φυτού.

Εάν χρησιμοποιείτε σπόρους να φυτέψει το δικό σας φυτό αλόη βέρα, θα πρέπει να κάνετε τα εξής:

Οι σπόροι θα πρέπει να σπαρθούν το Φεβρουάριο ή το Μάρτιο, στους 21 ° C. Το χώμα που θα χρησιμοποιήσετε πρέπει να περιλαμβάνει άμμο, καθώς και λίγο άνθρακα και χαλίκι. Από τη στιγμή που το φυτό σας αποκτήσει δύο φύλλα, μπορείτε να το μεταφυτέψετε σε γλάστρες.

Πηγή