Πώς να κάνετε Decoupage σε υφάσματα, μαξιλάρια, τσάντες, πετσέτες!

Σίγουρα όσοι ασχολείστε με κατασκευές και χειροτεχνίες, έχετε ακούσει ή έχετε χρησιμοποιήσει την τεχνική decoupage για να φτιάξετε ξύλινα κουτιά, γυάλινες επιφάνειες, πλαστικά μπουκάλια κτλ. Η τεχνική του Decoupage μπορεί να χρησιμοποιηθεί με μεγάλη επιτυχία και σε υφάσματα και να ομορφύνει το χώρο σας με την δική σας πινελια. Μια πολύ όμορφη ιδέα είναι να κάνετε decoupage σε μαξιλάρια. Το αποτέλεσμα είναι μοναδικό και είμαι σίγουρη θα τα λατρέψετε.

Υλικά: Ύφασμα, στη συγκεκριμένη περίπτωση μια μονόχρωμη μαξιλαροθήκη βαμβακερή ή λινή (πολλοί ασχολούνται και με ντεκουπάζ επάνω σε μετάξι, αλλά εαν είσαστε αρχάριοι είναι κάπως παρακινδυνευμένο) Χαρτοπετσέτα με σχέδιο Κόλλα για decoupage σε ύφασμα ακρυλικά χρώματα πινέλο ένα κομμάτι χαρτί η πλαστικό ριζόχαρτο

Κόψτε τα σχέδια σας απο τη χαρτοπετσέτα. Χωρίστε τα φύλλα έτσι ώστε να μείνει μόνο το σχέδιο. Μπορείτε να σκίσετε το σχέδιο για να έχει πιο όμορφο τελειώμα και δέσιμο το σχέδιο.

Βάλτε μέσα στη μαξιλαροθήκη το χαρτί ή το πλαστικό για να προστατέψετε την άλλη πλευρά.

Τοποθετήστε τα σχέδια σας επάνω στο ύφασμα και κάντε όλες τις δοκιμές για το πώς θέλετε να φαίνονται.

Αφού έχετε αποφασίσει ποιο κομμάτι θα πάει που, απλώστε κόλλα επάνω στο ύφασμα, κολλήστε τη χαρτοπετσέτα και περάστε απο επάνω αλλη μια στρώση κόλλα. Μπορείτε εναλλακτικά να τοποθετήσετε το σχέδιο επάνω και να περάσετε κόλλα μέχρι να γίνει υγρό το ύφασμα και η χαρτοπετσέτα.

Αφήνουμε να στεγνώσει καλά και σιδερώνουμε με ριζόχαρτο απο επάνω σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία. Η συγκεκριμένη κόλλα βοηθάει να δημιουργηθεί ένα προστατευτικό φίλμ. Μπορούμε να σιδέρωσουμε και ανάποδα το ύφασμα χωρίς τη χρήση ριζόχαρτου.

Περνάμε πάλι κόλλα και αφού στεγνώσει πάλι καλά ξανασιδερώνουμε με τον ίδιο τρόπο.

Στη συνέχεια μπορούμε να ζωγραφίσουμε με ακρυλικά χρώματα. Τελειώνοντας σιδερώνουμε απο την ανάποδη το ύφασμα.

Το τελευταίο βήμα είναι να περάσουμε το ύφασμα με ένα στεγανωτικό χρωμάτων. Αυτό το βήμα είναι προαιρετικό.

Προσοχή πλένεται στους 30 βαθμούς στο χέρι. Δεν μουλιάζουμε, δεν βάζουμε χλωρίνη. Διακοσμήστε μαξιλάρια, πετσέτες κουζίνας, κουρτίνες και ότι άλλο σας έρθει στο νου!

Πηγή