frouta-kai-laxanika

Πώς να διώξετε τη νικοτίνη με φυσικό τρόπο από το σώμα σας

Η νικοτίνη είναι μια από τις πιο εθιστικές χημικές ουσίες γνωστή στον άνθρωπο που την καπνίζει σε όλο τον κόσμο εδώ και πολλούς αιώνες.

Η νικοτίνη είναι ένα διεγερτικό που μπορεί να μπλοκάρει νευρικά και μυϊκά κύτταρα. Το φυτό του καπνού παράγει νικοτίνη που μπορεί να αυξήσει τον καρδιακό παλμό, την πίεση του αίματος και μπορεί να αυξήσει ακόμη και τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου. Ακόμη και με όλες τις απαγορεύσεις όσον αφορά το κάπνισμα, τις προειδοποιήσεις για την υγεία και την επιστήμη να προσπαθεί να αποδείξει πόσο επιβλαβής μπορεί να είναι η νικοτίνη, οι άνθρωποι εξακολουθούν να καπνίζουν. Κάποιος μπορεί επίσης να μασήσει καπνό, που είναι λιγότερο επιβλαβές, αλλά εξακολουθεί να περιέχει νικοτίνη. Εάν καπνίζετε, είναι δυνατόν να διώξετε τη νικοτίνη από τον οργανισμό σας με την κατανάλωση ορισμένων τροφίμων.

Υπάρχουν περισσότεροι από έναν τρόποι για να το κάνετε αυτό με διάφορα τρόφιμα, διαβάστε παρακάτω για να μάθετε πώς.

1. ΜΠΡΟΚΟΛΟ

mprokolo

Το μπρόκολο περιέχει υψηλά επίπεδα της βιταμίνης Β5 και C, βιταμίνες του συμπλέγματος Β που είναι υπεύθυνες για τη ρύθμιση πολλών σημαντικών διεργασιών στο σώμα σας. Η έλλειψη βιταμινών μπορεί να σημαίνει ότι το σώμα σας δεν ανταποκρίνεται άριστα. Τρώγοντας μπρόκολο αναπληρώνει τη βιταμίνη C και κρατά το μεταβολισμό σας στην κορυφή όπως επίσης προστατεύει τους πνεύμονές σας από τις τοξίνες. Το μπρόκολο περιέχει πρωτεϊνη NRF2 που προστατεύει τους πνεύμονες.

2. ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ.

orange_zm

Τα πορτοκάλια είναι ένα ισχυρό εσπεριδοειδές. Η νικοτίνη στρεσάρει το σώμα και μειώνει τα επίπεδα της βιταμίνης C. Η κατανάλωση πορτοκαλιών αναπληρώνει τα επίπεδα της βιταμίνης C και μπορεί επίσης να μειώσει την πίεση και το άγχος που προκαλείται από τη νικοτίνη.

3. ΣΠΑΝΑΚΙ.

spanaki (1)

Το σπανάκι περιέχει φολικό οξύ ή βιταμίνη Β9 που είναι γνωστό ότι απομακρύνει τη νικοτίνη από το σώμα. Η νικοτίνημπορεί να διακόψει τον κανονικό ύπνο και οι καπνιστές υποφέρουν συχνά στον ύπνο λόγω της νικοτίνης. Το φολικό οξύ είναι επίσης απαραίτητο να ληφθεί κατά την προσπάθεια για την καταπολέμηση των συμπτωμάτων στέρησης της νικοτίνης που διαδραματίζουν ζωτικό ρόλο στην ψυχική και συναισθηματική ευεξία.

4. ΠΙΠΕΡΟΡΙΖΑ.

ΠΙΠΕΡΟΡΙΖΑ.

Πιπερόριζα μπορεί να βοηθήσει να απαλλαγούμε από πολλά ανεπιθύμητα συμπτώματα που προκαλούνται από το κάπνισμα και τη νικοτίνη. Για τα πλήρη αποτελέσματα πρέπει κανείς να καταναλώνει ωμή πιπερόριζα για να ανακουφίσει την επιθυμία για νικοτίνη, να διατηρήσει υγιή απώλεια βάρους και τη μείωση των τοξινών στο αίμα που προκαλείται από τη νικοτίνη. Ο καλύτερος τρόπος για να διώξετε την νικοτίνη από το σώμα σας είναι να σταματήσετε το κάπνισμα και τζίντζερ μπορεί να σας βοηθήσει να το κάνετε αυτό.

5. CRANBERRIES.

CRANBERRIE

Το οξύ στο cranberries βοηθά στην αποβολή της νικοτίνης από την κυκλοφορία του αίματος γρηγορότερα από ό, τι θα κάνατε κανονικά. Η νικοτίνη αυξάνει τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα σας ακριβώς όπως κάνουν και τα cranberries, έτσι αντικαθιστώντας τα τσιγάρα με cranberries μπορεί να σταματήσει η επιθυμία όταν προσπαθείτε να σταματήσετε το κάπνισμα.

6. ΛΕΜΟΝΙΑ

lemonia

Λεμόνια είναι ένα άλλο ισχυρό όπλο της επιλογής σας για την καταπολέμηση της νικοτίνης. Εάν καπνίζετε η νικοτίνηπαραμένει στο σύστημά σας μέχρι και 3 ημέρες. Το κιτρικό οξύ και η βιταμίνη C καταπολεμούν γρήγορα τα ανεπιθύμητα συμπτώματα της νικοτίνης και το κάπνισμα.

7. ΚΑΡΟΤΑ

_karoto

Μείωση της βιταμίνης Α και C πολλές φορές μέσα στην ημέρα είναι ακριβώς αυτό που πετυχαίνει ένας τακτικός καπνιστής. Ενισχύστε το σώμα σας με τακτική κατανάλωση καρότων για να αναπληρωθούν η βιταμίνη Α, C ενισχύοντας έτσι τις φυσικές άμυνες του οργανισμού σας.

8. ΡΟΔΙ.

rodi

Το κάπνισμα αυξάνει τον καρδιακό παλμό, την πίεση του αίματος και μειώνει τα επίπεδα οξυγόνου στο αίμα σας. Κάποιος μπορεί να εξουδετερώσει αυτά τα συμπτώματα με την κατανάλωση ροδιών που βελτιώνουν την κυκλοφορία. Μπορούν επίσης να βοηθήσουν το σώμα σας να παράγει περισσότερα ερυθρά αιμοσφαίρια.

9. ΣΙΤΑΡΙ.

ΣΙΤΑΡΙ

Το κάπνισμα μπορεί να ενισχύσει τα αιμοφόρα αγγεία σας, οπότε προσπαθήστε να τρώτε το φύτρο σιταριού, που βρίσκεται στα καρύδια για να πάρετε αρκετή βιταμίνη Ε για τη βελτίωση της ελαστικότητας του κυκλοφορικού συστήματος σας. Με το Φύτρο σιταριού μπορούν επίσης να μειωθούν οι κίνδυνοι για την ανάπτυξη καρδιακής νόσου όταν μεγαλώνετε.

10. ΛΑΧΑΝΟ.

ΣΙΤΑΡΙ

Το λάχανο είναι γνωστό ως σταυρανθή λαχανικά και όσο περισσότερα από αυτά τρώτε, τόσο λιγότερο πιθανό είναι να εμφανίσετε καρκίνο. Το λάχανο είναι μια φυσική πηγή αντιοξειδωτικών που μπορούν να απαλλάξουν το σώμα σας από την ανεπιθύμητη νικοτίνη.