Πώς να διακοσμήσουμε μπουκάλια και βάζα με δαντέλα! Βίντεο + 22 Ιδέες

Η δαντέλα είναι ένα υλικό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πάρα πολλές διακοσμητικές κατασκευές και να δώσει ένα υπέροχο, ρομαντικό και πολύ σικ αποτέλεσμα.

Άδεια γυάλινα μπουκάλια κρασιούβάζα και όχι μόνο μπορούν να διακοσμηθούν με δαντέλες και να διακοσμήσουν το σπίτι μας, αλλά και να προσφερθούν και ως δώρο σε αγαπημένα μας πρόσωπα. Οι κατασκευές με δαντέλα είναι εύκολες, τα υλικά που χρειάζονται είναι πολύ οικονομικά και συνήθως τα έχουμε σπίτι μας, ειδικά εαν ασχολούμαστε με τις κατασκευές και το crafting.

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι που μπορούμε να στηρίξουμε τη δαντέλα επάνω στο αντικείμενο.

Πρώτος και πιο διαδεδομένος τρόπος είναι με λευκή κόλλα χειροτεχνίας.

Μπορούμε είτε τα απλώσουμε την κόλλα στο αντικείμενο και μετά να κολλήσουμε τη δαντέλα, είτε να τοποθετήσουμε τη δαντέλα επάνω και με ένα πινέλο να απλώσουμε την κόλλα. Αφήνουμε να στεγνώσει, να σκληρύνει και να σταθεροποιηθεί. Στη συνέχεια με το πιστόλι σιλικόνης μπορούμε να κολλήσουμε διακοσμητικά όπως φιόγκους, πλεκτά λουλούδάκια, χάντρες κτλ.

Ένα δεύτερος τρόπος για να αφήσετε την υφή της δαντέλας ως έχει, είναι να κόψετε ένα κομμάτι κατά έναν πόντο μεγαλύτερο από την περιμέτρο του αντικειμένου, να τυλίξετε γύρω του και στις άκρες να κολλήσετε με το πιστόλι σιλικόνης. Στη συνέχεια και για να είναι πιο σταθερή η κατασκευή σας μπορείτε να τυλίξετε γύρω γύρω σπάγκο ή κορδέλες.

Μια άλλη πολύ όμορφη επιλογή είναι να συδυάσετε λινάτσα και δαντέλα μαζί. Κολλάτε πρώτα τη λινάτσα στο μπουκάλι ή το βάζο και στη συνέχεια πάλι με το πιστόλι σιλικόνης τυλίγετε ένα μικρότερο απο τη λινάτσα κομμάτι δαντέλας. Διακοσμήστε κατά τα γούστα σας.

Δείτε ένα πολύ χρήσιμο βίντεο

Δείτε παρακάτω μια όμορφη συλλογή από μπουκάλια και βάζα

Πηγή