Πώς να βαλετε μια κορδελένια γιρλάντα στο χριστουγεννιάτικο δέντρο σας

Μια κορδελένια γιρλάντα μπορεί να χρησιμεύσει ως η τέλεια λύση για την απόκρυψη  των γυμνών σημείων του χριστουγεννιάτικου δέντρου σας, ενώ, επίσης, μπορεί να προσθέσει στο δέντρο σας αυτή τη ξεχωριστή πινελιά που χρειάζεται. Αν και δεν υπάρχουν καθορισμένοι κανόνες για το πως πρέπει να τοποθετούμε την κορδελένια γιρλάντα, η σωστή τοποθέτηση της μπορεί να κάνει το δέντρο σας φαίνεται πάρα πολύ γεμάτο!

Υλικά που θα χρειαστείτε: χριστουγεννιάτικο δέντρο Κορδελένια γιρλάντα διαφόρων μεγεθών( τα διάφορα μεγέθη θα προσθέσουν παραπάνω ενδιαφέρον στο δέντρο σας) κομμάτια πράσινα σένιλ (εργαλεία καθαρισμού σωλήνων) ψεύτικη γιρλάντα ή πρασινάδα στολίδια ψαλίδι πένσα σκάλα (ή  καρέκλα)

Διαδικασία:

Βήμα 1 Εάν χρησιμοποιείτε ένα ψεύτικο δέντρο, φτιάξτε το δέντρο σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή, ώστε να απλώσετε σωστά τα κλαδιά για να καλύψετε τυχόν κενά.

Βήμα 2 Βάλτε φωτάκια γύρω από το δέντρο.

Βήμα 3 Κόψτε κάποια γιρλάντα σε πολλά κομμάτια 30 εκατοστών. Συγκεντρώστε οποιαδήποτε άλλη ψεύτικη πρασινάδα που ίσως να θέλετε να χρησιμοποιήσετε. Αυτά θα χρησιμεύσουν ως συμπληρωματικά υλικά στο δέντρο προκειμένου να καλύψετε τυχόν κενά.

Βήμα 4 Βάλτε την γιρλάντα και τη πράσιναδα στο δέντρο για να καλύψετε τα κενά που είναι πολύ αισθητά.Όταν βάλετε την γιρλάντα στο δέντρο πηγαίνετε μακρυά για να δείτε τυχόν ατέλειες ή άλλα κενά που θέλουν γέμισμα.

Βήμα 5 Κόψτε αρκετά κομμάτια γύρω στα 15 εκατοστά του πράσινου σενίλ.

Βήμα 6 Τυλίξτε το τέλος της κορδέλα σας με ένα κομματάκι σενίλ, αφήνοντας κάποια περίσσεια σενίλ ανοικτά στα άκρα (με αυτά τα ανοιχτά άκρα στη συνέχεια θα στηρίξετε την κορδέλα στο δέντρο σας.

Μια κορδελένια γιρλάντα μπορεί να χρησιμεύσει ως η τέλεια λύση για την απόκρυψη  των γυμνών σημείων του χριστουγεννιάτικου δέντρου σας, ενώ, επίσης, μπορεί να προσθέσει στο δέντρο σας αυτή τη ξεχωριστή πινελιά που χρειάζεται

Βήμα 7 Συνεχίστε συνδέοντας τα σενίλ κομμάτια σε απόσταση περίπου 45cm κατά μήκος της κορδέλας.

Βήμα 8 Ξεκινώντας από την κορυφή του δέντρου, δέστε το τέλος της κορδέλας στο πίσω μέρος του δέντρου στρέφοντας τa περίσσεια κομμάτια σενίλ γύρω από ένα κλαδί.

Βήμα 9 Περιστρέψτε την κορδέλα γύρω από το δέντρο και δέστε το επόμενο κομμάτι σενίλ σε ένα κλαδί του δέντρου.

Βήμα 10 Συνεχίστε να γυρνάτε την κορδέλα και δέστε το τρίτο κομμάτι σενίλ προς την πλευρά του δέντρου. Αφήστε τη κορδέλα να είναι χαλαρή και όχι τεντωμένη πάνω στο δέντρο.Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε και τα κλασιά του δέντρου για να ασφαλίσετε την κορδέλα και να μην φεύγει.

Βήμα 11 Συνεχίστε τη διαδικασία περιτυλίγματος του δέντρου με ζιγκ-ζαγκ , αφήνοντας κενούς χώρους μεταξύ των στρωμάτων.

Βήμα 12 Μόλις κορδέλα σας τελειώσει, δέστε μια δεύτερη κορδέλα στο πίσω μέρος του δέντρου (όπως περιγράφεται στο Βήμα 8).

Βήμα 13 Συνεχίστε το περιτύλιγμα και το δέσιμο της κορδέλας, αφήνοντας ακόμη και χώρους μεταξύ των στρωμάτων.

Βήμα 14 Προχωρήστε σε όλη τη διαδρομή προς το κάτω μέρος του δέντρου, καθιστώντας τις θηλιές της κορδέλας λίγο πιο χαλαρές προς τα κάτω,ακολουθώντας το τριγωνικό σχήμα του δέντρου.

Βήμα 15 Για λίγο περισσότερο ενδιαφέρον, χρησιμοποιήστε διαφορετικά μεγέθη και σχήματα κορδέλας. Δέστε ένα σενίλ κομμάτι στο τέλος της κάθε κορδέλας.

Βήμα 16

Ακανόνιστα τυλίξτε τη δεύτερου τύπου κορδέλα γύρω από το δέντρο σε εναλλασσόμενες σειρές, επιτρέποντας έτσι μια» όμορφη κίνηση» στο δέντρο.

Βήμα 17 Ταξινομήστε τα στολίδια από το μικρότερο στο μεγαλύτερο και  από το ελαφρύτερο στο πιο βαρύ.

Βήμα 18 Ξεκινώντας από την κορυφή του δέντρου, αρχίστε την τοποθέτηση των μικρών και φωτεινών στολιδιών σας, στη συνέχεια των μεσαίων στολιδιών και όσο πάτε προς τα κάτω στο δέντρο βάλτε τα μεγαλύτερα και τα πιο βαριά. Προσθέστε όλα τα ενδιαφέροντα και ασυνήθιστα στολίδια στο τέλος.

Βήμα 19 Για να κάνετε ένα τέλειο φιόγκο, δέστε με ένα απλό φιόγκο την κύρια κορδέλα σας και περάστε ένα κομμάτι πράσινου σενίλ στο πίσω μέρος του φιόγκου.

Βήμα 20 Βάλτε το φιόγκο στην κορυφή του δέντρου.

Βήμα 21 Μαζέψτε την περίσσεια κορδέλα από το φιόγκο στις πλευρές του δέντρου, εξασφαλίζοντας ότι δεν θα αλλάξει το σχήμα του δέντρου.

Ενώ τελειώσετε με αυτά, πηγαίνετε πίσω και τσεκάρετε τυχόν ατέλειες στο δέντρο ώστε να τις διορθώσετε!Πηγή