Πώς να απαλλαγείτε από τα μυγάκια

Ένα από τα αρνητικά του καλοκαιριού είναι ότι τα έντομα διαταράσσουν την ησυχία μας. Δεν εννοούμε μόνο τις κατσαρίδες και τα μυρμήγκια, αλλά κι εκείνα τα μικρά μυγάκια που συνήθως βρίσκουν καταφύγιο στην κουζίνα και αυξάνονται και πληθύνονται με τρόπο μαγικό. Συμμεριζόμαστε τον πόνο σας γιατί είμαστε κι εμείς παθόντες και σας προτείνουμε κάποιους δοκιμασμένους τρόπους για να τα νικήσετε με τη βοήθεια της φύσης.

Παγίδα από ξίδι και υγρό απορρυπαντικό πιάτων

Η συνταγή είναι απλή: γεμίστε ένα μπολ με απλό ξίδι και προσθέστε 3 σταγόνες υγρό απορρυπαντικό πιάτων. Τα μυγάκια θα μυρίσουν το ξίδι, θα πλησιάσουν το μίγμα, θα μπουν μέσα και θα «κολλήσουν» στο απορρυπαντικό. Για να δείτε αποτελέσματα, δεν πρέπει να καλύψετε το μπολ.

Μηλόξιδο το θαυματουργό

Γεμίστε ένα μικρό ποτήρι κατά τα 2/3 με μηλόξιδο, καλύψτε το με διαφανή μεμβράνη φαγητού και στη συνέχεια σφίξτε την γύρω από το ποτήρι, όπως φαίνεται στη φωτογραφία. Για να «τσιμπήσουν» τα μυγάκια το δόλωμα, κάντε μία τρύπα πάνω στη μεμβράνη με μια οδοντογλυφίδα. Η έντονη μυρωδιά του θα τα κάνει να… περάσουν απέναντι, να πέσουν στο μηλόξιδο και μετά να μην μπορούν να δραπετεύσουν.

Ένα κομμάτι χαρτί και ένα ώριμο φρούτο

Τα μυγάκια έλκονται εκτός των άλλων και από τα φρούτα, στοιχείο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε υπέρ σας. Σε ένα βαζάκι χωρίς καπάκι, λοιπόν, βάλτε ένα πολύ ώριμο φρούτο και στη συνέχεια φτιάξτε έναν κώνο από ένα κομμάτι χαρτί και στερεώστε το στην τρύπα. Τα μυγάκια θα μπουν μέσα αλλά δεν θα μπορούν να βγουν έξω.

Βραστό νερό στον σωλήνα

Αν το πρόβλημα προέρχεται από τις σωληνώσεις, θα πρέπει να το εξαλείψετε στη ρίζα του. Η λύση είναι να ρίξετε ζεστό νερό με λίγο υγρό απορρυπαντικό στον σωλήνα που υποψιάζεστε ότι είναι ο ένοχος.

Φρούτα και ξίδι βαλσάμικο

Οι συμβουλές μας ακούγονται σαν συνταγές, όμως είμαστε υπέρμαχοι των φυσικών τρόπων επίλυσης τέτοιων προβλημάτων. Για το συγκεκριμένο κόλπο, θα χρειαστείτε ένα μπολ, ένα ώριμο φρούτο χωρίς τη φλούδα του (πορτοκάλι ή μπανάνα για παράδειγμα) και λίγο ξίδι βαλσάμικο. Έπειτα καλύψτε το μπολ με διαφανή μεμβράνη φαγητού και με ένα πιρούνι, κάντε λίγες τρύπες πάνω του. Αφήστε το μίγμα να δράσει όλο το βράδυ και το πρωί ξυπνήστε για να καμαρώσετε τους καρπούς των προσπαθειών σας.

Κόκκινο κρασί

«Red red wine» θα τραγουδάνε τα μυγάκια που θα πέσουν μέσα σ’ αυτήν την παγίδα. Απλώς βάλτε λίγο κόκκινο κρασί σε ένα μπουκάλι και αφήστε τα μυγάκια να μεθύσουν για τελευταία φορά στη ζωή τους!

Φυσικό απωθητικό για τα μυγάκια

Με αυτό το μίγμα αυτό θα απωθήσετε τα καινούρια μυγάκια και θα εμποδίσετε την εξάπλωσή τους. Η παρασκευή του είναι γρήγορη και απλή: σε ένα σπρέι αναμίξτε ένα φλιτζάνι νερό και 10 σταγόνες από έλαιο ευκαλύπτου ή μέντας. Ψεκάστε στις περιοχές που εντοπίζετε το πρόβλημα, στον νεροχύτη αλλά και το καλαθάκι των σκουπιδιών και σύντομα θα δείτε ότι το πρόβλημα θα εξαφανίζεται σταδιακά.

Πηγή