Πώς να Αξιοποιήσετε το Μπαλκόνι σας τον Χειμώνα

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να αξιοποιήσετε το μπαλκόνι σας τον χειμώνα, έτσι ώστε να μην μένει ο χώρος ανεκμετάλλευτος και να αποκτήσει αξία.

Βρήκαμε πολύ όμορφες ιδέες για να αξιοποιηθεί κατάλληλα ο χώρος είτε για να κάθεστε και να ξεκουράζεστε είτε με άλλους εναλλακτικούς τρόπους.

Για τις όμορφες μέρες Μπορεί να πλησιάζει ο χειμώνας, αλλά στην Ελλάδα υπάρχουν πολλές μέρες που είναι όμορφες και ηλιόλουστες ακόμα και μέσα στο καταχείμωνο. Βάλτε στις καρέκλες του μπαλκονιού σας επιπλέον ζεστά μαξιλαράκια και κουβερτούλες για να κάθεστε τις όμορφες μέρες και να απολαμβάνετε τον καφέ ή το πρωινό σας. Προσθέστε χαλί για να δείξει ο χώρος ακόμα πιο ζεστός και κλείστε τον χώρο με κουρτίνες δημιουργώντας ένα υπαίθριο δωμάτιο.

Πώς να Αξιοποιήσετε το Μπαλκόνι σας τον Χειμώνα 1

Ένα χαλί, μια σόμπα και μερικές κουβέρτες θα δώσουν αμέσως χειμερινή όψη στο μπαλκόνι σας.

Μπορείτε να προσθέσετε ειδικά πλαστικά ή υφασμάτινα καλύμματα στο μπαλκόνι ώστε να μην μπαίνει πολύ κρύο από τις τρύπες και τα χωρίσματα. Εναλλακτικά αν κρυώνετε πολύ αλλά σας αρέσει να κάθεστε στο μπαλκόνι σας μπορείτε να προσθέσετε μια σόμπα ειδική για εξωτερικούς χώρους.

Πώς να Αξιοποιήσετε το Μπαλκόνι σας τον Χειμώνα 3

Η επιλογή υφασμάτων είναι σημαντική υπόθεση αν θέλετε να κάνετε το μπαλκόνι σας να δείχνει πιο ζεστό.

Χώρος για διάβασμα Αν είστε λάτρεις του διαβάσματος τότε μπορείτε να προσαρμόσετε το μπαλκόνι σας ανάλογα. Προσθέστε ένα κλειστό ντουλάπι με τα αγαπημένα σας βιβλία, βάλτε μια κουνιστή πολυθρόνα από μπαμπού και διακοσμήστε με χνουδωτά μαξιλάρια, κουβέρτες δημιουργώντας μια ζεστή ατμόσφαιρα.

Πώς να Αξιοποιήσετε το Μπαλκόνι σας τον Χειμώνα 4

Αν σας αρέσουν τα βιβλία προσθέστε μερικά κλειστά ράφια (για να μη χαλάσουν τα βιβλία σας από τη υγρασία) και μια όμορφη πολυθρόνια για να κάθεστε και να απολαμβάνετε το διάβασμα.

Προστατέψτε τα φυτά σας Όπως εσείς τον χειμώνα ντύνεστε καλύτερα και πιο ζεστά για να μην κρυώσετε, έτσι και τα φυτά σας έχουν ανάγκη από λίγη ζεστασιά. Τις πολύ κρύες μέρες ντύστε τις γλάστρες σας με λινάτσα ώστε να παραμένουν τα φυτά ζεστά και να μην παγώσουν.

Πώς να Αξιοποιήσετε το Μπαλκόνι σας τον Χειμώνα 5

Ντύστε τις γλάστρες σας για να μην παγώσουν.

Μπάρμπεκιου με φίλους Το ότι είναι χειμώνας δε σημαίνει πως δεν μπορείτε να απολαύσετε υπέροχα μπάρμπεκιου με τους φίλους σας. Δώστε στο μπαλκόνι σας χειμερινή εικόνα με κουβέρτες, κεριά, λαμπάκια και γούνινα μαξιλαράκια και προσκαλέστε τους φίλους σας για ένα χειμερινό μπάρμπεκιου.

Πώς να Αξιοποιήσετε το Μπαλκόνι σας τον Χειμώνα 6

Το ότι είναι χειμώνας δε σημαίνει πως δεν μπορείτε να οργανώσετε μπάρμπεκιου στο μπαλκόνι σας.

Καλλιεργήστε Εφόσον τον χειμώνα δεν χρησιμοποιείται πολύ το μπαλκόνι σας μπορείτε να εκμεταλλευτείτε τον χώρο για να καλλιεργήσετε διάφορα λαχανικά. Βάλτε το τραπέζι και τις καρέκλες σε μια γωνία και χρησιμοποιήστε τον υπόλοιπο χώρο για να σπείρετε μερικά λαχανικά ή να φυτέψτε αρκετά λουλούδια. Έτσι το μπαλκόνι θα δείχνει όμορφο ενώ παράλληλα εσείς θα μπορείτε να ασχοληθείτε με τη κηπουρική σας ακόμα και κατά τις κρύες μέρες του χειμώνα.

Πώς να Αξιοποιήσετε το Μπαλκόνι σας τον Χειμώνα 7

Αν δεν έχετε σκοπό να κάθεστε στο μπαλκόνι τότε απλά καλλιεργήστε τον χώρο προσθέτοντας μεγάλες γλάστρες με λαχανικά και βότανα.

Αποθηκεύστε Αν δεν έχετε σκοπό να χρησιμοποιήσετε το μπαλκόνι σας κατά τη διάρκεια του χειμώνα, τότε απλά χρησιμοποιήστε το ως αποθηκευτικό χώρο. Αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να πετάτε ό,τι δεν χρησιμοποιείτε αλλά εκμεταλλευτείτε τον χώρο για να τοποθετήσετε εκεί με τάξη πράγματα που δεν πρόκειται να σας χρησιμεύσουν κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Πώς να Αξιοποιήσετε το Μπαλκόνι σας τον Χειμώνα 8

Μια κούνια με μαξιλάρια και γούνινη κουβέρτα είναι ό,τι πιο ωραίο για το μπαλκόνι σας το χειμώνα.

via