- Για να κόψουμε σε μερίδες ένα ολόκληρο κοτόπουλο είναι πολύ σημαντικό να χρησιμοποιήσουμε ένα πολύ κοφτερό μαχαίρι.
- Πατάμε το κοτόπουλο με χαρτί κουζίνας για να απορροφήσουμε την υγρασία.
- Ξεκινάμε αφαιρώντας τα μπούτια.
- Κόβουμε ανάμεσα στο σώμα του κοτόπουλου και τα πόδια.
- Πατάμε το μπούτι και το αφαιρούμε.
- Κόβουμε και την υπόλοιπη σάρκα που έχει μείνει.
- Γυρνάμε ανάποδα το κοτόπουλο και κόβουμε τις φτερούγες.
- Ξαναγυρίζουμε το κοτόπουλο και κόβουμε στη μέση, ξεχωρίζοντας το στήθος από το πίσω κόκκαλο.
- Αφαιρούμε ό,τι λίπος ή δέρμα υπάρχει.
- Τοποθετούμε το στήθος σε ένα ξύλο κοπής με το δέρμα προς τα κάτω.
- Με το μαχαίρι κόβουμε ανάμεσα από τα στήθη, ξεχωρίζοντας τα.
- Κόβουμε κάθε στήθος στη μέση.
- Κόβουμε τις άκρες από τις φτερούγες.
- Παίρνουμε τα μπούτια και κάνουμε ένα μικρό κόψιμο στο σύνδεσμο και γυρίζουμε για να απομονώσουμε τη σάρκα και το δέρμα, για να χωρίσουμε στα 2.
- Και με αυτόν τον τρόπο, κόβουμε ένα ολόκληρο κοτόπουλο σε μερίδες που είναι έτοιμο για μαγείρεμα!
Μοιραστείτε αυτό το μυστικό