Τι κάνουμε όταν η φύση μας δίνει λεμόνια; Φυσικά, λεμονάδα!
Ένα από τα πιο δροσιστικά ροφήματα για όλη την άνοιξη και το καλοκαιριείναι ένα ποτήρι φρέσκια λεμονάδα με λίγα παγάκια για τα βράδια στο μπαλκόνι. Θα σας δείξουμε τα μυστικά για να φτιάξεις τέλεια λεμονάδα αλλά και χωρίς πολλές θερμίδες ταυτόχρονα!
Για να φτιάξεις την τέλεια λεμονάδα χρειάζεσαι απλά λεμόνια και ζάχαρη!
Υλικά:
- 1 λίτρο χυμό λεμονιού
- 1 κιλό ζάχαρη
- 1 λίτρο νερό
Εκτέλεση:
- Σε μια κατσαρόλα, βάλε το νερό και τη ζάχαρη. Ανακάτεψέ τα ώστε να βράσουν και να γίνουν ένα σιρόπι.
- Εντωμεταξύ, στίψε αρκετά λεμόνια για να βγει 1 λίτρο χυμός.
- Μόλις το σιρόπι είναι έτοιμο, άφησέ το να κρυώσει και μετά ανακάτεψέ το με το χυμό λεμονιού.
- Μοίρασε τη λεμονάδα σου σε γυάλινα μπουκάλια και βάλτα στο ψυγείο.
Super tip για light λεμονάδα*: Μπορείς να αντικαταστήσεις τη ζάχαρη με λίγο μέλι, σε αυτή την περίπτωση όμως να θυμάσαι ότι δεν πρέπει να αφήσεις τη λεμονάδα πολύ καιρό στο ψυγείο καθώς το μέλι δεν διατηρείται τόσο καλά την λεμονάδα όσο η ζάχαρη.