Πώς Θα Πλύνετε Τα Μαξιλάρια Σας Για Να Είναι Πάντα Σαν Καινούργια! (ΜΕΡΟΣ Β’)

Πώς Να Αφαιρέσετε Τους Λεκέδες Από Τα Μαξιλάρια

Μερικές φορές το σχολαστικό πλύσιμο των μαξιλαριών δεν είναι αρκετό, ειδικά αν υπάρχει ένας ευδιάκριτος, πεισματάρης λεκές.

Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να εστιάσετε την προσοχή σας στον ίδιο τον λεκέ πριν τοποθετήσετε τα μαξιλάρια σας στο πλυντήριο.

Πώς Να Αφαιρέσετε Λεκέδες Από Αίμα

Είτε η κηλίδα του αίματος είναι φρέσκια είτε έχει ήδη ξεραθεί, το ghostbed.com ισχυρίζεται ότι αυτή η διαδικασία είναι εγγυημένη για την εξαφάνισή της.

Υλικά Που Θα Χρειαστείτε:

 • μερικά καθαρά πανιά
 • κρύο καθαρό νερό
 • αλάτι
 • υπεροξείδιο του υδρογόνου (οξυζενέ)
 • αμμωνία
 • σαπούνι

Βήμα 1: Βάλτε την κηλιδωμένη με αίμα περιοχή σε κρύο νερό για να την μουσκέψετε. Μόλις ο λεκές είναι υγρός, καλύψτε πλήρως την περιοχή με το αλάτι και αφήστε το να στεγνώσει καλά (μέχρι δύο ώρες).

Είναι πολύ σημαντικό να χρησιμοποιείτε κρύο νερό, καθώς το ζεστό νερό μπορεί να κάνει την κηλίδα του αίματος ακόμα μεγαλύτερη.

Βήμα 2: Αφού στεγνώσει το αλάτι, τρίψτε προσεκτικά το μαξιλάρι. Βρέξτε ένα καθαρό πανί με οξυζενέ (υπεροξείδιο του υδρογόνου) και πιέστε το ταμποναριστά πάνω στον λεκέ μέχρι να αρχίσει να αφρίζει.

Βήμα 3: Μόλις σταματήσει να αφρίζει, πάρτε ένα άλλο καθαρό πανί και ξεκινήστε να αφαιρείτε τον λεκέ και το οξυζενέ από το μαξιλάρι. Συνεχίστε μέχρι να μην βγαίνει πλέον τίποτα άλλο.

Βήμα 4: Αν υπάρχει ακόμη υπόλειμμα από τον επίμονο λεκέ, ανακατέψτε 1 κουταλάκι του γλυκού αμμωνίας σε 1 φλιτζάνι καθαρό κρύο νερό. Πάρτε ένα καθαρό πανί και ξεκινήστε να τρίβετε απαλά τον λεκέ μέχρι να εξαφανιστεί.

Βήμα 5: Αναμείξτε κάποιο σαπούνι με καθαρό κρύο νερό και αφαιρέστε τυχόν εναπομείνασα αμμωνία και αίμα από το μαξιλάρι. Συνεχίστε μέχρι το μαξιλάρι να είναι εντελώς καθαρό.

Βήμα 6: Μόλις είστε ικανοποιημένοι με τα αποτελέσματα, αφήστε το μαξιλάρι να στεγνώσει στον αέρα.

Πώς Να Αφαιρέσετε Λεκέδες Από Μακιγιάζ

Ας είμαστε ειλικρινείς – όλες έχουμε κοιμηθεί με το μακιγιάζ μας τουλάχιστον μία φορά στη ζωή μας!

Ωστόσο, βλέποντας το μακιγιάζ αποτυπωμένο στο μαξιλάρι σας την επόμενη μέρα δεν είναι όμορφο θέαμα. Μην πανικοβάλλεστε: Σύμφωνα με το howtocleanstuff.net, μπορείτε ακόμα να αφαιρέσετε αυτούς τους λεκέδες.

Βασικά Υλικά

 • παλιά οδοντόβουρτσα
 • λευκές χαρτοπετσέτες

Πρόσθετα υλικά, ανάλογα με τον λεκέ στο μαξιλάρι σας:

Για την αφαίρεση κραγιόν: οινόπνευμα ή αμαμελίδα (witch hazel)

Για αφαίρεση μάσκαρα και eyeliner: υγρό πλύσης Ajax

Για απομάκρυνση υγρού μέικαπ: 3% υπεροξείδιο του υδρογόνου (οξυζενέ)

Για ρουζ, πούδρα ή σκιά ματιών: ήπιο απορρυπαντικό πλυντηρίου ρούχων

Βήμα 1: Χρησιμοποιώντας τις χαρτοπετσέτες, προσπαθήστε να αφαιρέσετε όσο το δυνατόν περισσότερο μακιγιάζ από το μαξιλάρι.

Βήμα 2: Ρίξτε μερικές σταγόνες από το κατάλληλο καθαριστικό διάλυμα κατευθείαν πάνω στον λεκέ. Εάν χρησιμοποιείτε ήπιο απορρυπαντικό ρούχων ή υγρό πλυσίματος πιάτων, προσθέστε και μερικές σταγόνες νερού.

Βήμα 3: Τρίψτε το διάλυμα στον λεκέ με τα δάχτυλά σας και στη συνέχεια αρχίστε να τρίβετε με την οδοντόβουρτσα με κυκλικές κινήσεις.

Βήμα 4: Μόλις φύγει ο λεκές (ή τουλάχιστον όσο το δυνατόν περισσότερο), πλύνετε το μαξιλάρι σας ακολουθώντας τις οδηγίες που αναφέρονται στην αρχή αυτού του άρθρου (ΜΕΡΟΣ Α’).

Πώς Να Αφαιρέσετε Λεκέδες Από Λάδι

Σύμφωνα με το yourgreendrycleaner.com, ο λεκές από λάδι δεν θα χρειαστεί πάρα πολύ χρόνο ή προσπάθεια, εφ ‘όσον έχετε ένα υγρό πλυντηρίου πιάτων που είναι καλό ενάντια στα λίπη.

Τι Θα Χρειαστείτε:

 • αποτελεσματικό υγρό πλυντηρίου πιάτων ενάντια στα λίπη
 • ζεστό νερό
 • ένα καθαρό ύφασμα

Βήμα 1: Ρίχνουμε λίγο από το υγρό πλυντηρίου πιάτων (αραιωμένο με νερό) απευθείας πάνω στον λεκέ.

Βήμα 2: Χρησιμοποιώντας το καθαρό πανί τρίψτε το διάλυμα καλά μέσα στο ύφασμα. Αφήστε το για τρία έως πέντε λεπτά. Βεβαιωθείτε ότι δεν θα το αφήσετε να στεγνώσει.

Βήμα 3: Πλύνετε το μαξιλάρι σας χρησιμοποιώντας τη σχετική μέθοδο που αναφέρεται στο πρώτο μέρος αυτού του άρθρου.

Διαβάστε επίσης: Πώς Θα Πλύνετε Τα Μαξιλάρια Σας Για Να Είναι Πάντα Σαν Καινούργια! (ΜΕΡΟΣ Α’)

Πηγή