Πώς θα ξαναδώσετε ζωή στα έπιπλα βεράντας

Το να δώσετε ξανά ζωή στα έπιπλα βεράντας και να μην χρειαστεί να αγοράσετε καινούρια δεν είναι κάτι το δύσκολο. Με τα παρακάτω τιπς θα το πετύχετε πανεύκολα.

Ο χειμώνας φέτος ήταν μακρύς. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να ταλαιπωρηθούν αρκετά τα έπιπλα της βεράντας σας και ίσως τώρα που μπήκε για τα καλά η άνοιξη και κοντεύει το καλοκαίρι, η βεράντα σας να μην είναι στα καλύτερά της. Παρακάτω θα δείτε μερικά έξυπνα tips για να τα ανανεώσετε.

Ανανέωση λευκών μαξιλαριών Αν τα μαξιλάρια της βεράντας είναι λευκά και γεμάτα μούχλα τότε ξεκινήστε την ανανέωση ψεκάζοντάς τα με ένα μείγμα που θα φτιάξετε αναμειγνύοντας 75% χλωρίνη και 25% νερό. Αφού ψεκάσετε τα μαξιλάρια καλά, στη συνέχεια πλύντε τα με ένα καλό σαπούνι και νερό. Αφήστε τα να στεγνώσουν φυσικά στον ήλιο.

Τα λευκά μαξιλάρια μπορούν εύκολα να ανανεωθούν με ένα σπρέι από χλωρίνη και νερό.

Ανανέωση πολύχρωμων μαξιλαριών Αν τα μαξιλάρια σας έχουν κηλίδες που δεν φεύγουν εύκολα, τότε ίσως ήρθε η ώρα να τα βάψετε. Χρησιμοποιήστε σπρέι βαφής υφασμάτων και ανανεώστε τα μαξιλάρια σας μέσα σε λίγη ώρα.

Σε αυτή την εικόνα βλέπετε πώς ήταν και πώς έγινε ένας καναπές βεράντας μετά το βάψιμο.

Ντύστε τα με νέα υφάσματα Αν τα μαξιλάρια σας έχουν καταστραφεί τόσο πολύ που δεν διορθώνονται με τίποτα, τότε ίσως ήρθε η ώρα να τους αλλάξετε ύφασμα. Πλύντε πρώτα καλά τα παλιά μαξιλάρια και αγοράστε ένα ύφασμα της επιλογής σας. Αν έχετε ραπτομηχανή και ξέρετε πώς να τη χειρίζεστε τότε μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας, αλλιώς δώστε τα μαξιλάρια σας σε κάποιον ειδικό μαζί με ένα παλιό μαξιλάρι για να σας τα φτιάξει ολόιδια.

Αν τα έπιπλα είναι πολύ λερωμένα και ξεθωριασμένα, τότε μπορείτε να τους βάλετε νέο ύφασμα αφού πρώτα τα βάψετε.

Απομακρύντε την σκουριά Αν τα έπιπλα της βεράντας σας είναι μεταλλικά και έχουν σκουριάσει, τότε πρέπει να τα βάψετε. Ξεκινήστε τρίβοντας τη σκουριά με γυαλόχαρτο, ώστε να γίνει η επιφάνεια πιο λεία. Στη συνέχεια περάστε με μια βαφή σε χρώμα της επιλογής σας.

Αν τα μεταλλικά έπιπλα έχουν γεμίσει σκουριά, τότε πρέπει να τα βάψετε.

Ανανεώστε τα μεταλλικά έπιπλα Αν τα μεταλλικά έπιπλά σας έχουν οξειδωθεί, τότε πρέπει να ακολουθήσετε το εξής τρικ. Ανακατέψτε 2 φλ. νερό με 1 φλ. καθαριστικού για δυνατούς λεκέδες και τρίψτε τα έπιπλά σας με ένα σφουγγαράκι. Οι λεκέδες και τα στίγματα θα απομακρυνθούν.

Αν παρατηρήσετε ασπρισμένες επιφάνειες στα μεταλλικά έπιπλα, τότε μάλλον έχουν οξειδωθεί.

Ανανέωση ψάθινων επίπλων Αν τα έπιπλά σας είναι φτιαγμένα από ψάθα τότε υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να έχουν ξεθωριάσει από τον ήλιο ή την κακή αποθήκευση. Για να τα ανανεώσετε ανακατέψτε σε ένα μπολ 2 μέρη βρασμένο λινέλαιο με 1 μέρος νέφτι. Με το μείγμα περάστε όλη την επιφάνεια και αν το ξεθώριασμα επιμένει τότε ίσως θα χρειαστεί να περάσετε μια βαφή. Προσοχή! Πριν βάψετε τα ψάθινα έπιπλα ή έπιπλα από μπαμπού, φροντίστε πρώτα να έχετε βάλει στη θέση τους όλες τις ίνες που έχουν χαλάσει. Για να το κάνετε αυτό χρησιμοποιήστε μια πολύ καλή κόλλα. Επίσης φροντίστε να μην αφήνετε πολύ στον ήλιο έπιπλα από αυτά τα υλικά γιατί χαλάνε εύκολα.

Αφού περιποιηθείτε τα ψάθινα έπιπλα, στη συνέχεια μπορείτε να τα βάψετε.

Ανανεώστε τα ξύλινα έπιπλα Για να ανανεώσετε τα ξύλινα έπιπλά σας, ξεκινήστε πλένοντάς τα καλά. Στη συνέχεια επιλέξτε μια καλή βαφή ειδική για ξύλινες επιφάνειες και περάστε τις καρέκλες και το τραπέζι σας.

Βάψτε τα ξύλινα έπιπλα για να τους δώσετε ξανά ζωή.

 

Extra tip Αν θέλετε να ανανεώσετε πλήρως τα ξύλινα έπιπλά σας, μπορείτε να βάψετε τις καρέκλες σε μια έντονη ανοιξιάτικη απόχρωση, όπως είναι το τιρκουάζ.

Βάψτε με μια έντονη απόχρωση τις ξύλινες καρέκλες σας.

Ανανέωση πλαστικών επίπλων Για να ανανεώσετε τα πλαστικά σας έπιπλα θα χρειαστείτε απλά ζεστό νερό και σαπούνι. Τρίψτε καλά τις επιφάνειές τους και αν χρειάζεται βάψτε τις με μια όμορφη απόχρωση. Προσέξτε να μην χρησιμοποιήσετε καθαριστικά με χλωρίνη γιατί μπορεί να βλάψουν το πλαστικό.

Βάψτε τα έπιπλά σας με προσοχή για να δείχνουν πιο όμορφα. Πάρτε τον χρόνο σας και μην βιάζεστε.

Αλλάξτε τα έπιπλα ανάλογα με τις ανάγκες σας Αν έχετε αλλάξει σπίτι και οι ανάγκες σας έχουν επίσης αλλάξει, τότε μπορείτε να δώσετε άλλη μορφή στα έπιπλά σας. Για παράδειγμα, αν έχετε πλαστικές καρέκλες και έχετε πισίνα ή γρασίδι στο νέο σας σπίτι, τότε γιατί να μην κόψετε τα πόδια τους ώστε να κάθεστε πιο άνετα κάτω;

Αν έχετε πισίνα ή κήπο με γρασίδι, κόψτε τα πόδια από τις πλαστικές καρέκλες για να δημιουργήσετε όμορφα αναπαυτικά καθισματάκια.

Με τα παραπάνω κολπάκια μπορείτε να αλλάξετε τελείως την εικόνα της βεράντας σας και να δημιουργήσετε έπιπλα που θα μοιάζουν σαν καινούργια. Προσθέστε μερικά όμορφα κεριά, φαναράκια και βάζα με λουλούδια και απολαύστε τον πρωινό ή τον απογευματινό καφέ σας στην πανέμορφη βεράντα σας.

Πηγή