«Πώς θα Κρύψω το Καλοριφέρ μου που Βρίσκεται στο Σαλόνι;

Η φίλη μας Εμμανουέλα Πλατανάκη από το Γαλάτσι μας ρωτάει: «Θα είχατε να προτείνετε κάτι για την κάλυψη των καλοριφέρ στο σαλόνι; Ίσως και σε συνδυασμό με αποθηκευτικό χώρο ή ράφια;»

Πολλοί από εσάς ίσως αντιμετωπίζετε το ίδιο δίλημμα, καθώς συχνά η όψη του καλοριφέρ δεν βοηθάει στη συνολική εικόνα του καθιστικού σας ή κάποιου άλλου χώρου. Αν τα καλοριφέρ σας είναι παλιά και ογκώδη, τότε ενδεχομένως να αναρωτιέστε πως θα μπορούσατε  να κάνετε να φαίνονται λιγότερο ή και… καθόλου!  Υπάρχουν 3 βασικές επιλογές: να τα βάψετε, να τα κρύψετε και να τα διακοσμήσετε.

Βάψτε το Πριν προσπαθήσετε να το κρύψετε, δώστε του μια ευκαιρία να ενταχθεί στην διακόσμηση του σπιτιού σας. Υπάρχει περίπτωση αν το βάψετε, όχι μόνο να σταματήσει να σας ενοχλεί, αλλά να ενσωματωθεί με πολύ κομψό τρόπο στην αισθητική του χώρου σας, όπως συμβαίνει με το καλοριφέρ της παρακάτω φωτογραφίας. Σε γενικές γραμμές ισχύει ότι πρέπει να το βάψετε το ίδιο χρώμα με τον τοίχο σας.

Υπάρχει περίπτωση αν το βάψετε να ενσωματωθεί με πολύ κομψό τρόπο στην αισθητική του χώρου σας.

Μια μέση λύση είναι να το βάψετε και να βάλετε γύρω του ένα πλαίσιο που θα περιλαμβάνει ένα ράφι, όπως βλέπετε στην φωτογραφία. Με αυτόν τον τρόπο το καλύπτετε κατά το ήμισυ και έχετε ταυτόχρονα την ευκαιρία να κερδίσετε αποθηκευτικό χώρο και να βάλετε διακοσμητικά αντικείμενα.

Μια μέση λύση είναι να το βάψετε και να βάλετε γύρω του ένα πλαίσιο

Κρύψτε το Μπορείτε πάντα να κρύψετε εξολοκλήρου το καλοριφέρ σας. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να προμηθευτείτε ένα κάλυμμα θερμαντικού σώματος. Στο εμπόριο υπάρχουν άφθονα και δεν είναι ιδιαίτερα ακριβά. Είναι αυτονόητο ότι μπορείτε να βάλετε απλώς το κάλυμμα και να χρησιμοποιήσετε το πάνω μέρος του ως ράφι για διακόσμηση, αλλά μπορείτε επίσης να φτιάξετε και μια κατασκευή στην οποία το καλοριφέρ θα είναι ενσωματωμένο, όπως στην παρακάτω φωτογραφία που υπάρχει μια μεγάλη βιβλιοθήκη. Η κατασκευή μπορεί να είναι όσο μεγάλη ή μικρή θέλετε, ανάλογα με τις ανάγκες και τις προτιμήσεις σας.

Μπορείτε πάντα να το κρύψετε εξολοκλήρου.

Διακοσμήστε το Με την κατάλληλη διακόσμηση το καλοριφέρ σας μπορεί πραγματικά να μεταμορφωθεί. Ψάξτε τρόπους να το ενσωματώσετε μέσα στο γενικότερο πλαίσιο διακόσμησης του σπιτιού σας. Για παράδειγμα, στην παρακάτω φωτογραφία, έχει χρησιμοποιηθεί ένα ξύλο ίδιο με το ξύλο του παραθύρου και έχει διακοσμηθεί με έναν κάκτο και βιβλία.

Με την κατάλληλη διακόσμηση το καλοριφέρ σας μπορεί πραγματικά να μεταμορφωθεί.

Στην δεύτερη περίπτωση, το καλοριφέρ που βρίσκεται στην κουζίνα, έχει χρησιμοποιηθεί ως άξονας για να μπουν τρία ράφια του ίδιου μήκους που δημιουργούν έντονο οπτικό ενδιαφέρον – μπορείτε να κάνετε κάτι ανάλογο και στο σαλόνι σας!

Έχουν μπει τρία ράφια του ίδιου μήκους που δημιουργούν έντονο οπτικό ενδιαφέρον.

Πηγή