Πώς θα ανεβάσετε την ψυχολογία του άρρωστου παιδιού σας

Πώς θα ανεβάσετε την ψυχολογία του άρρωστου παιδιού σας

Όταν το παιδί σας είναι άρρωστο, σας έχει ανάγκη όσο ποτέ και όχι μόνο για τη φροντίδα του. Εξίσου σημαντικό είναι να το κάνετε να νιώσει καλύτερα ψυχολογικά, να μη σκέφτεται συνέχεια ότι είναι αδιάθετο. Πάμε να δούμε μερικούς ενδεικτικούς τρόπους, όπως διαβάζουμε στο mother.gr:

  • Περάστε όσο περισσότερο χρόνο μπορείτε μαζί του και ακυρώστε υποχρεώσεις εκτός σπιτιού που μπορούν να γίνουν όποτε εσείς το επιλέξετε. Δεν υπάρχει καλύτερο «φάρμακο» για το παιδί από το να περνάει όμορφες στιγμές με τους γονείς του.
  • Το ζητούμενο είναι να μη μένει χωρίς ασχολίες το παιδί, αφού έτσι θα σκέφτεται περισσότερο ότι είναι άρρωστο και θα «πέφτει» η ψυχολογία του. Μη φτάσετε σε υπερβολές, αλλά μην το αφήνετε κιόλας σε πολύωρη αδράνεια.
  • Τροποποιήστε το ημερήσιο πρόγραμμά του με λίγο πιο χαλαρούς από το συνηθισμένο όρους. Επιτρέψτε του να κάνει πράγματα με τα οποία συνήθως καταπιάνεται μόνο το Σαββατοκύριακο και γενικά να ασχοληθεί με όσα το κάνουν να νιώθει ωραία.Πώς θα ανεβάσετε την ψυχολογία του άρρωστου παιδιού σας
  • Από την άλλη, τώρα είναι που δε χωρούν εκπτώσεις στη φροντίδα του. Φροντίστε να τρώει και να πίνει ακόμα πιο υγιεινά και να κοιμάται νωρίς. Μόνο έτσι θα ανατάξει σύντομα ο οργανισμός του μικρού σας από την αρρώστια και συνάμα θα φτιάξει και το κέφι του.