Πόνυ στέκεται και πάλι όρθιο με τη βοήθεια προσθετικού ποδιού

Η Έιντζελ Μαρί, είναι ένα πόνυ με 3 πόδια. Όταν ήταν μικρότερη, η μητέρα της την πάτησε κατά λάθος στα άλλο της πόδι, με αποτέλεσμα να μεγαλώσει μαθαίνοντας να ζει έτσι. Αυτό, μέχρι να παρέμβει και να την σώσει ο γιατρός Ντέρικ Κάμπανα, παρέχοντάς της ένα προσθετικό μέλος.

Ο πιστοποιημένος ορθωτικός, ξεκίνησε την καριέρα του δημιουργώντας βιονικά πόδια για ανθρώπους, αλλά κατάλαβε πως θέλει να βοηθάει τα ζώα. Σήμερα, εργάζεται στο Κέντρο Φροντίδας Ζώων του Στέρλινγκ της Βιρτζίνια. Χρησιμοποιεί εξαιρετικά ανθεκτικό πλαστικό ιατρικού τύπου για να φτιάξει τα προσθετικά πόδια.

Παρόλο που ο ειδικός έχει βοηθήσει πολλά ζώα, το να βλέπει την Έιντζελ Μαρί να κάνει τα πρώτα της βήματα, ήταν αρκετά συγκινητικό. Ο ίδιος αναφέρει: «Το να τη βλέπω να περπατάει και να την έχω σήμερα εδώ, είναι ένα όνειρο που πραγματοποιήθηκε. Ένα θαύμα».

Η ιδιοκτήτρια του αλόγου, η Λένι Γκριν, δηλώνει πως νιώθει συγκλονισμένη και γεμάτη ευγνωμοσύνη που ο Κάμπανα κατάφερε να σώσει τη ζωή του πόνυ. «Τα παιδιά την αγαπούν υπερβολικά. Και αυτή τα αγαπάει. Είναι πραγματικά υπέροχο. Αν δεν υπήρχε η προσθετική, δε θα τα είχε καταφέρει», συμπληρώνει.

Η Έιντζελ Μαρί είναι ένα πόνυ με 3 πόδια, που έχασε το ένα μέλος όταν η μητέρα της πάτησε πάνω του.

Αυτό συνέβη λίγο μετά τη γέννησή της και έτσι, το μικρό άλογο έμαθε να ζει με αυτό τον τρόπο.

Αυτό συνέβαινε μέχρι να παρέμβει και να την σώσει ο γιατρός Ντέρικ Κάμπανα, παρέχοντάς της ένα προσθετικό πόδι.

Ο γιατρός αναφέρει: «Το να τη βλέπω να περπατάει και να την έχω σήμερα εδώ, είναι ένα όνειρο που πραγματοποιήθηκε. Ένα θαύμα».

Πηγή