Πως να μειώσετε γρήγορα το ουρικό οξύ για την πρόληψη της ουρικής αρθρίτιδας και το πόνο στις αρθρώσεις

Η μεταβολική διαταραχή που συμβαίνει λόγω του υπερφορτωμένου ουρικού οξέος στις αρθρώσεις είναι γνωστή ως ουρική αρθρίτιδα. Αυτή η κατάσταση, όπως θα μπορούσαμε να ονομάσουμε μπορεί να οδηγήσει σε φλεγμονή των αρθρώσεων, ενώ, επίσης, μπορεί να προκαλέσει πρήξιμο και δυσκαμψία, και σε ορισμένες περιπτώσεις αυτή η διόγκωση και ο φριχτός πόνος μπορούν να διαρκέσουν μερικές ώρες.

Στην πραγματικότητα ο κύριος λόγος για τον οποίο το ουρικό οξύ αυξάνεται υπερβολικά είναι λόγω της υπερβολικής δημιουργίας ή της εξάλειψης των αναποτελεσματικών αποβλήτων. Αυτό το οξύ συνήθως δημιουργείται κατά τη διαδικασία της αποσύνθεσης των πουρίνων, οι οποίες είναι μια κρυσταλλική ένωση η οποία μπορεί να βρεθεί σε διάφορα είδη τροφίμων, αλλά επίσης μπορεί να υπάρξει και φυσικά στο ανθρώπινο σώμα. Αυτό σημαίνει ότι όταν τα νεφρά δεν είναι σε θέση να εξαλείψουν το ουρικό οξύ στο σώμα μας, οι κρυστάλλινοι αυτοί σχηματισμοί, τοποθετούνται γύρω από τις αρθρώσεις.

Ωστόσο, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε, επειδή υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι και πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να αφαιρέσετε το ουρικό οξύ και να προλάβετε ή να σταματήσετε την ουρική αρθρίτιδα. Έτσι, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι κάποιες αλλαγές στη διατροφή σας και εδώ είναι μερικά βήματα για εσάς:

• Μειώστε την κατανάλωση των επεξεργασμένων σακχάρων (τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα λίπη, αλκοόλ, σιρόπι καλαμποκιού υψηλής φρουκτόζης).

• Μείωστε τα επιπέδα του στρες, αποκτώντας νέες φυσικές συνήθειες ή δραστηριότητες, όπως τρέξιμο, πεζοπορία ή οτιδήποτε άλλο σας αρέσει. Και ανακουφίστε έτσι το άγχος και το θυμό που μπορεί να έχετε.

• Καταναλώστε φρέσκα φρούτα και λαχανικά, άπαχο κρέας, και θαλασσινά αλλά και ένα σύνολο μη επεξεργασμένων δημητριακών.

• Κρατήστε το σώμα σας ενυδατωμένο και πίνοντας άφθονο νερό κατά τη διάρκεια της ημέρας. Το νερό επίσης βοηθά στη ρύθμιση και την έκπλυση του υπερφορτωμένου ουρικού οξέος. Η έλλειψη νερού ή υπερβολική κατανάλωση νερού μπορούν να βλάψουν το σώμα μας.

Πίνετε περισσότερο φυσικούς χυμούς, αλλά χωρίς ζάχαρη, ή τσάι από βότανα με λίγο μέλι μέσα σε αυτό.

Η μεταβολική διαταραχή που συμβαίνει λόγω του υπερφορτωμένου ουρικού οξέος στις αρθρώσεις είναι γνωστή ως ουρική αρθρίτιδα.

Έχει αποδειχθεί ότι η μαγειρική σόδα δρά αποτελεσματικά στην καταπολέμηση και τη μείωση του ουρικού οξέος στο ανθρώπινο σώμα. Αν θέλετε να κάνετε αυτή τη θεραπεία για την πρόληψη ή την καταπολέμηση της ουρικής αρθρίτιδας, πιείτε μόνο ένα ποτήρι νερό με ½ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα κάθε μέρα.

• Επίσης το νερό με λεμόνι μπορεί να σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από αυτό το πρόβλημα. Όταν η τιμή του pH στο σώμα σας είναι πιο αλκαλική από όξινη, οργανισμός σας είναι σε θέση να αποτρέψει τον σχηματισμό του υπερβολικού ουρικού οξέος και αν θέλετε να αυξήσετε την αλκαλικότητα στο σώμα σας, πιείτε κάθε πρωί με άδειο στομάχι 226 γρ.  χλιαρό νερό με ½ χυμό λεμονιού μέσα σε αυτό.

• Το μηλόξυδο επίσης αυξάνει την αλκαλικότητα στο σώμα σας. Λόγω της μηλικού οξέος που περιέχεται σε αυτό, είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό στην αποσάθρωση του ουρικού οξέος, και είναι επίσης πολύ χρήσιμο για την έκπλυση του ουρικού οξέος από το σώμα. Προκειμένου να βελτιωθεί η κατάστασή σας ή για την πρόληψη της ουρικής αρθρίτιδας, πιείτε 226γρ. νερού με 1 κουταλιά της σούπας μηλόξυδο κάθε μέρα πριν από κάθε γεύμα.

Οι καλύτερες τροφές θα πρέπει να καταναλώνετε για την πρόληψη και τη θεραπεία της ουρικής αρθρίτιδας είναι:

• Μια πρόσφατη ιατρική μελέτη διαπίστωσε ότι η κουρκουμίνη, που βρέθηκε στη σκόνη του κουρκουμά έχει σημαντικό ρόλο στη νεφρική προστασία και έχει εξαιρετικά χρήσιμες αντι-φλεγμονώδεις ιδιότητες.

• Επίσης, θα πρέπει να καταναλώνετε ανανά, επειδή περιέχει βρομελίνη, ένα συστατικό που έχει πολύ ισχυρές αντι-φλεγμονώδεις ιδιότητες και μπορεί να παρέχει αναλγητικά αποτελέσματα.

Έτσι, εάν πάσχετε από αυτό το πρόβλημα, ξεκινήστε αμέσως, τις αλλαγές στη διατροφή και τον τρόπο ζωής σας και απαλλαγείτε από το φοβερό πόνο στις αρθρώσεις. Δοκιμάστε αυτά τα τρόφιμα και τις θεραπείες και θα εκπλαγείτε από το αποτέλεσμα.

Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας Το idiva.gr δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Πηγή