Πως να καθαρίσετε όλες τις συσκευές της κουζίνα σας

Πως να καθαρίσετε τις συσκευές της κουζίνα σας;

Ψυγείο

1.Αρχικά βγάλτε τα όλα έξω και πετάξτε οτιδήποτε έχει λήξει .

2. Αποστειρώστε τα συρτάρια. Βγάλτε έξω (τα ράφια , αν είναι αποσπώμενα) και τρίψτε κάθε πλευρά με ένα σφουγγάρι βουτηγμένο σε ζεστό νερό και σαπούνι. Πασπαλίζουμε μαγειρική σόδα για τυχόν επίμονες κηλίδες και τρίψτε ξανά. Ξεπλύντε και στεγνώστε.

3. Καθαρίστε τις δυσάρεστες οσμές. Απαλλαγείτε από τις οσμές σκουπίζοντας τα εσωτερικά τοιχώματα με ένα πανί από μικροΐνες  με ένα καθαριστικό για όλες τις χρήσεις. Σκουπίστε και πάλι χρησιμοποιώντας μια χάρτινη πετσέτα βουτηγμένη σε ένα μπολ με αραιωμένο εκχύλισμα βανίλιας.

4. Αφαιρέστε τη σκόνη. Χρησιμοποιώντας την ηλεκτρική σκούπα μπορείτε να καθαρίσετε και πίσω από το ψυγείο. Σκουπίστε κάτω από το πλέγμα (συνήθως στη βάση) με ένα υγρό πανί.

5. Καθαρίστε τις φλάντζες. Χρησιμοποιήστε το σαπουνόνερο που χρησιμοποιήσατε για να τρίψετε και τα ράφια για να καθαρίσετε το κάτω μέρος των φλατζών του ψυγείου και του καταψύκτη (τσιμούχες της πόρτας). Όταν στεγνώσει, απλώστε λίγη βαζελίνη για να μην κολλάει.

6.Ξαναγεμίστε το. Τοποθετήστε τα καθαρά ράφια και τα συρτάρια. Για την αποφυγή της γλίτσας, σκουπίστε το κάτω μέρος του κάθε στοιχείου με ένα υγρό απορροφητικό χαρτί πριν το τοποθετήσετε πίσω.

Έξτρα συμβουλή: Καθαρίστε το δοχείο συλλογής. Αν το ψυγείο σας διαθέτει ένα αφαιρούμενο δοχείο συλλογής, μουλιάστε το για λίγα λεπτά σε ζεστό νερό με σαπούνι, τρίψτε το με ένα σφουγγάρι, και στη συνέχεια ξεπλύντε το.

Φούρνος

1. Απολυμάνετε. Εάν ο φούρνος σας είναι αυτο-καθαρισμού, ακολουθήστε τις οδηγίες του κατασκευαστή. Εάν δεν είναι, σκουπίστε το εσωτερικό με ένα υγρό πανί. Για να μαλακώσετε τα λίπη, γεμίστε μέχρι τη μέση μια κατσαρόλα με νερό, και προσθέστε  χυμό από 3 λεμόνια και τις φλούδες, και ψήστε το στους  250 ° για 1 ώρα. Τα αφήνουμε να κρυώσει για 15 λεπτά, στη συνέχεια, εφαρμόζουμε μια πάστα από μαγειρική σόδα και νερό σε όλες τις πλευρές με ένα μη λειαντικό σφουγγάρι. Βρέξτε το σφουγγάρι στο νερό με το λεμόνι, και στη συνέχεια τρίψτε. Σκουπίστε με ένα υγρό απορροφητικό χαρτί.

2. Καθαρίστε τα υπολείμματα. Βγάλτε τη κουζίνα από την πρίζα, και χρησιμοποιείστε το την ηλεκτρική σκούπα για να αφαιρέσετε τα ψίχουλα και τη σκόνη από το πάτωμα.

3. Τρίψτε την μαγειρική εστία. Εφαρμόστε μια πάστα από ίσα μέρη μαγειρικής σόδας και σαπουνιού πιάτων συν μερικές σταγόνες με νερό. (Αυτό είναι ασφαλές σε κάθε εστία, ηλεκτρική ή αερίου.) Αφήστε το να δράσει για 10 λεπτά, και στη συνέχεια, σκουπίστε καλά με ένα βρεγμένο πανί. θα γυαλίσει!!.

4. Ανανεώστε τις σχάρες. Τοποθετήστε τις σχάρες σε μια πλαστική σακούλα σκουπιδιών, και ψεκάστε απλόχερα με ένα καθαριστικό απολίπανσης (όπως Simple Green ), και δέστε καλά την πλαστική σακούλα. Αφήστε το για 1 ώρα, και στη συνέχεια ξεπλύνετε το κάθε κομμάτι σε ένα νεροχύτη γεμάτο με ζεστό νερό και σαπούνι.

5. Πλύνετε το σωλήνα της εξάτμισης. Για να απολιπάνετε το εναέρια φίλτρο, αφαιρέστε το και βάλτε το για 15 λεπτά σε ένα νεροχύτη γεμάτο με ζεστό νερό και μια κουταλιά Oxiclean . Ξεπλύντε και στεγνώστε το. Στη συνέχεια, καθαρίστε τα λίπη που βρίσκονται στον τοίχο: Εφαρμόστε μια πάστα από μαγειρική σόδα και σαπούνι πιάτων και αφήστε το να καθίσει για 10 λεπτά. Καθαρίστε με ένα μαλακό σφουγγάρι και πραγματικά θα γυαλίσει!!!

Πλυντήριο Πιάτων

1. Καθαρίστε το εσωτερικό. Για να αφαιρέσετε τη συσσώρευση, αναμείξτε 2 κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα με 450γρ. νερό σε ένα φούρνο μικροκυμάτων σε ένα ασφαλή μπολ για 2 λεπτά. Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα μπουκάλι ψεκασμού και φλιτάρετε το εσωτερικό της συσκευής, το εσωτερικό της πόρτας, και τις άκρες. Σκουπίστε με ένα πανί από μικροΐνες.

2. Βγάλτε το δοχείο για τα μαχαιροπίρουνα. Ανακινήστε το καλάθι ανάποδα πάνω από ένα κάδο απορριμμάτων μπορεί να βγούν έξω τυχόν υπολείμματα.

3. Ξεπλύνετε τις ακαθαρσίες. Όταν το πλυντήριο πιάτων είναι άδειο, ρίξτε ¼ φλιτζάνι μαγειρική σόδα στη θήκη του απορρυπαντικού και βάλτε το να πλύνει στη πιο ζεστή θερμοκρασία.

4. Απομακρύνετε τα υπολείμματα. Χρησιμοποιήστε  ξίδι σε ένα βρεγμένο πανί για να καθαρίσετε τη θήκη του απορρυπαντικού και να σκουπίστε κάτω από τους βραχίονες ψεκασμού.

Έξτρα Bonus: Τα πιάτα βγαίνουν βρώμικα; Ενυδατώστε το φίλτρο (στην εσωτερικό βάση του πλυντηρίου πιάτων) για μια ώρα σε   ζεστό νερό με μια κουταλιά υγρό πιάτων. Τρίψτε το πλέγμα με μια μικρή βούρτσα και ξεπλύνετε. via