Πως να κάνετε τα φρύδια σας να έχουν τέλειο σχήμα χωρίς τσιμπιδάκι φρυδιών!

Αν θέλετε να έχετε πυκνά καλοσχηματισμένα φρύδια τότε πρέπει να ξέρετε και πως θα το κάνετε αυτό. Υπάρχουν τόσοι πολλοί τρόποι για να διατηρήσετε το σχήμα των φρυδιών σας, όπως: μπορείτε να τα βγάλετε με το τσιμπιδάκι, μπορείτε να τα ξυρίσετε ή να τα αποτριχώσετε . Μεταξύ αυτών, το να βγάλετε τα φρύδια σας με τσιμπιδάκι είναι η ασφαλέστερη μέθοδος , και το αποτελέσματα μπορεί να διαρκέσει περισσότερο από το ξύρισμα.

Εντούτοις, στην κάτω πλευρά, το τσιμπιδάκι μπορεί να κάνει τις τρίχες να γυρίζουν προς τα μέσα ως αποτέλεσμα του σπασμένου θύλακα κάτω από το δέρμα. Σε αυτές τις περιπτώσεις, το δέρμα αναπτύσσεται πάνω από τον πόρο και παγιδεύει τις τρίχες, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα κόκκινο εξόγκωμα.

Η απομάκρυνση των τριχών με κλωστή είναι μια άλλη παλιά τεχνική που μπορεί να χρησιμοποιηθεί. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα κομμάτι κλωστή για να αφαιρέσετε τις τρίχες. Είναι γρηγορότερη διαδικασία και λιγότερο τραυματική για το δέρμα από οτι η αποτρίχωση με κερί ή απομάκρυνση των τριχών με το τσιμπιδάκι.

Η διαδικασία αυτή, επίσης επιβραδύνει την ανάπτυξη της τρίχας καθώς προκαλεί σταθερή εξασθένιση του θύλακα της τρίχας

Η αποτρίχωση με κλωστή όπως και η απομάκρυνση των τριχών με τσιμπιδάκι δεν εμπεριέχει χημικά και είναι μια πολύ υγιής διαδικασία. Είναι πιο εύκολη διαδικασία, καθώς το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα κομμάτι κλωστής και το οποίο μπορείτε πετάξετε μόλις ολοκληρώσετε αυτό που κάνατε. Τι θα μπορούσε να είναι πιο φθηνό από την κλωστή;;

Η διαδικασία αυτή, επίσης επιβραδύνει την ανάπτυξη της τρίχας καθώς προκαλεί σταθερή εξασθένιση του θύλακα της τρίχας, με αποτέλεσμα οι τρίχες να γίνονται με το καιρό λιγότερο πυκνές.

Σημείωση: Η παρακάτω διαδικασία είναι μια παλιά τεχνική όπου οι γυναίκες χρησιμοποίησαν κερί για να απομακρύνουν τις ανεπιθύμητες τρίχες από φρύδια τους και άλλα μέρη του σώματος τους. Χρειάζεται λίγη εξάσκηση.

Πηγή