ketsap (500 x 362)

Πως να κάνετε κέτσαπ σπιτική

Aρέσει στα παιδιά, συνοδεύει ιδανικά μπιφτέκια, πατάτες και μακαρονάδες, σας εφοδιάζει με το πολύτιμο λυκοπένιο. Tώρα είναι η εποχή για να φτιάξετε την κέτσαπ της χρονιάς!

Mέχρι τώρα οι περισσότεροι από εσάς προμηθευόσαστε το κέτσαπ από το σουπερμάρκετ. Aπό σήμερα, όμως, θα μπορείτε να το παρασκευάζετε μόνοι σας στο σπίτι με αγνές πρώτες ύλες, χωρίς ενισχυτικά γεύσης, αρωματικές ύλες και συντηρητικά. Tο σπιτικό κέτσαπ υπερέχει σε θρεπτική αξία και δεν υστερεί σε γεύση σε σχέση με το συσκευασμένο. Γι’ αυτό, αυτή την εποχή που οι ντομάτες είναι άφθονες, «εκμεταλλευτείτε» τις και φτιάξτε κέτσαπ, που μπορείτε να το φυλάξετε και για το χειμώνα. Aν ακολουθήσετε τα βήματα του Vita ένα προς ένα, δεν θα δυσκολευτείτε καθόλου.

Υλικά

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3 μέτρια κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 600 γραμμ. ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 3/4 φλ. τσαγιού ξίδι
  • 3/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 2 κ.γλ. μουστάρδα
  • 1/2 κ.γλ. μπαχάρι σε σκόνη
  • 1/2 κ.γλ. γαρίφαλο σε σκόνη
  • 1/2 κ.γλ. αλάτι
  • 1/2 κ.γλ. πιπέρι
Εκτέλεση

1. Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο και σε χαμηλή φωτιά το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μέχρι να γυαλίσει, για 3΄-4΄. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και σιγοβράζουμε με σκεπασμένη την κατσαρόλα για 30΄. Πολτοποιούμε την κέτσαπ στο μίξερ.

2. Την περνάμε από λεπτό σουρωτήρι και την ξαναβράζουμε για άλλα 30΄σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πυκνώσει. Τη δια­τηρούμε στο ψυγείο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *