Πρωτότυπες Ιδέες για να Φυλάτε το Ποδήλατο Μέσα στο Σπίτι

Με την ποδηλασία να κατακτά όλο και περισσότερους «φανατικούς» οπαδούς και τα αστικά κέντρα να μαστίζονται από μικρά σπίτια το ζήτημα με τη φύλαξη των ποδηλάτων μέσα σε αυτά για πολλούς αποτελεί μεγάλο πρόβλημα. Όχι πια!

Εμείς ετοιμάσαμε και σας προτείνουμε 5 εύκολες DIY κατασκευές για τη φύλαξης του ποδηλάτου σας για να ξενοιάσετε μια και καλή με αυτή την υπόθεση!

Στον πίνακα παρακαλώ Η πιο εύκολη κατασκευή που μπορείτε να κάνετε για τη φύλαξη του ποδηλάτου σας είναι να πάρετε ένα κομμάτι ξύλου και με τη βοήθεια ενός ξυλουργού να κόψετε το εσωτερικό του κομματιού έτσι ώστε να δημιουργηθεί μια κορνίζα (δηλαδή το περίγραμμα του κομματιού) και ένα νέο μικρότερο κομμάτι (δηλαδή αυτό που θα προκύψει μετά το κόψιμο). Στη συνέχεια θα βιδώσετε την κορνίζα και στις τέσσερις γωνίες της ενώ θα την ενώσετε με το μικρότερο κομμάτι με κουμπάσο αλουμινίου στα πλάγια και με μεντεσέδες για τη συγκράτηση (τα υλικά που αναφέρονται μπορείτε να τα βρείτε σε καταστήματα με είδη δόμησης). Ως αποτέλεσμα όταν θα έχετε ανοιχτό το πορτάκι της κορνίζας θα μπορείτε να κρεμάτε εκεί το ποδήλατό σας ενώ όταν θα το έχετε κλειστό μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ως διακοσμητικό στοιχείο του πίνακα. Αν θέλετε μπορείτε το κομμάτι του ξύλου να το βάψετε με μπογιά μαυροπίνακα κατάλληλη για ξύλο (θα βρείτε σε χρωματοπωλεία) και να το έχετε ως το σημειωματάριό σας.

Αν η ιδέα του μαυροπίνακα δεν σας αρέσει τότε κολλήστε μια ασπρόμαυρη φωτογραφία με λευκό πασπαρτού στην εξωτερική πλευρά του μικρότερου κομματιού.

Του κουτιού Μπορείτε ακόμη αν θέλετε να προμηθευτείτε από κάποιο μεγάλο πολυκατάστημα έτοιμο κουτί ράφι και με τη βοήθεια ενός ξυλουργού να κάνετε μια εσοχή από την εξωτερική του πλευρά έτσι ώστε να χωράει ο σωλήνας της σέλας του ποδηλάτου. Στη συνέχεια στερεώστε το κουτί στον τοίχο σύμφωνα με τις οδηγίες που περιέχονται στη συσκευασία του κουτιού κατά τη διάρκεια αγοράς του και η νέα σας ποδηλατοκρεμάστρα είναι έτοιμη για χρήση.

Συμπληρώστε με μερικά ακόμη κουτιά ράφια γύρω και πάνω από την κατασκευή σας είτε ως διακοσμητικά στοιχεία είτε ως έξτρα αποθηκευτικό χώρο για τον ποδηλατικό σας εξοπλισμό.

Του υδραυλικού Όταν μέσα στο χώρο σας μετράτε ακόμη και το χιλιοστό του τετραγωνικού δεν έχετε από το να κρεμάσετε το ποδήλατό σας από το ταβάνι. Μάλιστα, από το ταβάνι! Από κατάστημα με υδραυλικό εξοπλισμό θα προμηθευτείτε γαλβανιζε σωλήνες τους οποίους μπορείτε να ζητήσετε να σας τους κόψουν στα εκατοστά που θέλετε (για να έχουν κατά συνέπεια την κατάλληλη απόσταση από το ταβάνι) και γωνίες σωληνώσεων τις οποίες επίσης μπορείτε  να ζητήσετε να σας ενώσουν με τους σωλήνες έτσι ώστε εσείς να έχετε για μετά μόνο την τοποθέτηση. Βιδώστε τα νέα σας υδραυλικά εξαρτήματα μέσω της βάσης στήριξης  (θα τη ζητήσετε ως λαπάτσα) για το ταβάνι με απόσταση μεταξύ τους ίση με την απόσταση που έχουν οι ρόδες του ποδηλάτου σας έτσι ώστε να μπορείτε μετά να το κρεμάτε από εκεί. Τέσσερις τρύπες στο ταβάνι για κάθε πιάστρα είναι αρκετές για να αντέξουν το βάρος του ποδηλάτου.

Μπορείτε να βάψετε τα υδραυλικά εξαρτήματα με σπρέι σε έντονη απόχρωση για να τα κάνετε να ξεχωρίζουν επιδεικτικά από το ταβάνι σας.

Λατρεμένη παλέτα Αυτά τα υπέροχα πραγματάκια που λέγονται παλέτες πραγματικά μας δίνουν λύσεις σε 1000+2 καταστάσεις. Για μια ακόμη φορά η παλέτα έρχεται με μια μικρή επεξεργασία να δώσει λύση στο πρόβλημα. Υπάρχουν συγκεκριμένα πράγματα τα οποία έχετε να κάνετε για να βάλετε σε εφαρμογή το σχέδιο ποδηλατοκρεμάστρα! Ξεκινήστε απλά βρίσκοντας μια παλέτα (μπορείτε να βρείτε σε ξυλουργεία, σε μάντρες πώλησης παλετών ακόμη και στο δρόμο), στη συνέχεια τρίψτε τη με γυαλόχαρτο έτσι ώστε να λειάνετε τις επιφάνειές της, βιδώστε επάνω της με βίδες δύο γάντζους σε απόσταση μεταξύ τους έτσι ώστε να εξασφαλίσετε την ισορροπία του ποδηλάτου όταν κρεμαστεί επάνω (θα αναζητήσετε το γάντζο κρεμάστρας διπλό σε καταστήματα με εξαρτήματα επίπλων) και τέλος με τέσσερις μεταλλικές γωνιές (θα τις βρείτε σε καταστήματα με είδη σιδήρου και αλουμινίου) θα τη στερεώσετε, κάθετα, πάνω στην επιφάνεια του τοίχου που έχετε επιλέξει. Πριν προσπαθήσετε να στερεώσετε την παλέτα στον τοίχο με τις μεταλλικές γωνίες να θυμάστε πως πρέπει οι τρύπες να γίνουν σε σχήμα νοητού τετραγώνου έτσι ώστε να είναι σταθερή η κατασκευή σας όπως και ότι θα πρέπει να βάλετε ούπες στις τρύπες πριν βιδώσετε την παλέτα (βίδες, ούπες και λοιπά εξαρτήματα τα βρίσκετε σε καταστήματα με είδη δόμησης). Αν θέλετε να προσθέσετε ένα φωτισμό στην παλέτα σας χωρίς επιπλέον μαστορέματα, έτσι ώστε να βλέπετε τι κάνετε μετά από μία νυχτερινή ποδηλατάδα, δεν έχετε από το να βάλετε στην παλέτα ένα φωτιστικό γραφείου με μανταλάκι (μπορείτε να βρείτε και σε βιβλιοπωλεία).

Πόσα ακόμη μπορούμε να κάνουμε με παλέτες!

 

Ποδηλατοκρεμάστρα Αν είναι να έχετε ένα κρεμασμένο ποδήλατο στην είσοδο του σπιτιού σας γιατί να μην το εκμεταλλευτείτε κιόλας! Για να ψάχνετε τρόπους φύλαξης για το ποδήλατο σας αυτό σημαίνει πως ο χώρος του σπιτιού σας είναι περιορισμένος. Πάρτε, λοιπόν, δύο έτοιμες πιάστρες φύλαξης ποδηλάτου (που θα βρείτε σε καταστήματα με ποδηλατικό εξοπλισμό) στερεώστε τις στον τοίχο και στη συνέχεια κρεμάστε το ποδήλατό σας εκεί. Στη συνέχεια πηγαίνετε στην ντουλάπα του υπνοδωματίου πάρτε μερικές κρεμάστρες και κρεμάστε τις στο ποδήλατο. Θα είναι εκεί να σας περιμένουν για να αφήνετε τις ζακέτες ή ό,τι χρειάζεται να είναι κοντά στην είσοδο του σπιτιού.

Όπως καταλαβαίνετε η περίπτωση δεν ενδείκνυται για δεινούς ποδηλάτες.

Συμβουλή: Πριν από τη χρήση σιγουρευτείτε για την ασφάλεια της κατασκευής σας.

Πηγή