φύλλα δάφνης 5

Προωθήστε τη χαλάρωση καίγοντας φύλλα δάφνης

Έχετε περιπλανηθεί ποτέ σε ένα δωμάτιο παρατηρώντας την κατευναστική ποιότητα χώρου;

φύλλα δάφνης 5

Έχετε βρεθεί ποτέ σε ένα μέρος όπου ο αέρας μοιάζει να σας χαλαρώνει και να απομακρύνει όλο το άγχος από το σώμα σας;

φύλλα δάφνης 5

Μπορεί κάλλιστα να έχετε βιώσει τα εκπληκτικά αποτελέσματα των ταπεινών φύλλων δάφνης.

φύλλα δάφνης 1

Αυτό το ισχυρό μικρό φυτό βρίσκεται συχνά στην μεσογειακή κουζίνα αλλά οι χρήσεις του δεν σταματούν εκεί.

φύλλα δάφνης 2

Ενώ τα φύλλα δάφνης συχνά συνδέονται με τη μαγειρική, έχουν μακρά ιστορία σε άλλους τρόπους χρήσης. Οι Έλληνες και οι Ρωμαίοι γιόρταζαν τα φύλλα δάφνης για τις θεραπευτικές τους ιδιότητες. Μπορείτε να δείτε ακόμη την λατρεία για τις δυνάμεις τους μέσω της τέχνης που άφησαν πίσω.

φύλλα δάφνης 2

Γνωρίζουμε ακριβώς πόσο δίκαιο είχαν οι Έλληνες και οι Ρωμαίοι. Τα φύλλα δάφνης έχουν μια αποδεδειγμένα κατευναστική επίδραση, που μπορεί να λειτουργήσει ως αντι-φλεγμονώδες παράγοντας και να βοηθήσει στην πρόληψη επιληπτικών κρίσεων. Τα φύλλα περιέχουν αιθέρια έλαια όπως ο ευκάλυπτος, που μπορούν να ελευθερώσουν το αναπνευστικό σας σύστημα και να σας βοηθήσουν να χαλαρώσετε.

φύλλα δάφνης 3

Επιπλέον, τα φύλλα δάφνης μπορούν να μειώσουν την αϋπνία, το άγχος και τη χοληστερόλη. Μπορούν επίσης να βοηθήσουν στη ρύθμιση του σακχάρου και της αρτηριακής πίεσης.

φύλλα δάφνης 4

Φυσικά, όλα αυτά τα πλεονεκτήματα δεν μειώνουν το πόσο νόστιμη είναι η γεύση της δάφνης όταν προστίθεται στα φαγητά. Απλά θυμηθείτε πάντα να βγάζετε τα φύλλα από το φαγητό πριν το φάτε για να μην καταπιείτε κανένα κατά λάθος.

Τα χαλαρωτικά αποτελέσματα των φύλλων δάφνης μπορούν να γίνουν αισθητά σε μόλις 10 λεπτά. Όλα όσα πρέπει να κάνετε είναι να κάψετε μερικά φύλλα στο σπίτι σας.

φύλλα δάφνης 5

Σιγουρευτείτε πάντα πως θα τα κάψετε σε ένα ασφαλές δοχείο και μακριά από οτιδήποτε εύφλεκτο. Χρησιμοποιήστε τα φύλλα που έχουν στεγνώσει εντελώς για καλύτερο αποτέλεσμα μιας και αυτά καίγονται πιο εύκολα.

Σε απλές στιγμές, θα πρέπει να βιώσετε τη δύναμη των φύλλων της δάφνης καθώς η μυρωδιά γεμίζει το δωμάτιο. Ετοιμαστείτε να απαλλαγείτε από το στρες όπως έκαναν οι Αρχαίοι Έλληνες και οι Ρωμαίοι.

Πηγή