Όταν ζυμώνουμε ζυμάρι με προζύμι δίνει εκτός απο πολύ ωραία γεύση ωραία μυρωδιά ,κάτι που δεν το δίνει το ψωμί με σκέτη μαγιά !!
Eκτέλεση
Ζυμώνουμε ½ ποτήρι άσπρο σκληρό αλεύρι με χλιαρό νερό και φτιάχνουμε ένα μικρό ελαστικό ζυμαράκι.
Το βάζουμε σε ένα μπολ και το σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα.
Την επόμενη μέρα προσθέτουμε λίγο ακόμα αλεύρι και λίγο νερό και ξαναζυμώνουμε το ζυμαράκι.
Επαναλαμβάνετε το ίδιο πράγμα επί 3 μέρες.
Μόλις φουσκώσει και δούμε να αρχίσει να κάνει τρυπίτσες, τότε το προζύμι είναι έτοιμο.
Σημείωση
Αν δεν βγάζει φουσκάλες τότε του δίνουμε περισσότερο χρόνο
Εαν ζυμώσετε ψωμί κρατάτε από τη ζύμη ένα κομμάτι και το αφήνετε για 24 ώρες μέσα σε ζελατίνα και μετά στο ψυγείο. Για να μην ξαναεπαναλάβουμε πάλι όλη τη διαδικασία.