Πιροσκί ή περεσκία ή πισία -Οτι καλύτερο !!!

Υλικά

Ζύμη
  • 1 φακελάκι ξερή μαγιά
  • 1 και 1/2 κούπα τσαγιού χλιαρό νερό
  • 1/2 κ.σούπας ζάχαρη
  • 1 κ.σούπας αλάτι
  • 1 κ.σούπας λευκό ξύδι
  • 5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 500 γραμ.περίπου αλεύρι
Γέμιση
  • 5-6 πατάτες μεγάλες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 1 ματσάκι μικρό μαϊντανό
  • Αλάτι- πιπέρι-ρίγανη
  • Προαιρετικά λίγη φέτα
  • Λάδι για τηγάνισμα
Εκτέλεση 
Ετοιμάζουμε την ζύμη  ανακατεύοντας πρώτα όλα τα υγρά υλικά και στο τέλος το αλεύρι.
Η  ζύμη πρέπει να είναι μέτρια  ούτε πολύ σφιχτή ούτε πολύ ρευστή.
Την αφήνουμε σε θερμό μέρος να διπλασιαστεί σε όγκο ( 1/2 με 1 ώρα )
Γέμιση
Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες τις κόβουμε κομμάτια και τις βράζουμε σε αλατισμένο  νερό.
Σε τηγάνι βάζουμε το λάδι και καβουρντίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και προσθέτουμε τις βρασμένες πατάτες και 1/2 κούπα  από το νεράκι που βράσανε.
Προσθέτουμε αλάτι πιπέρι μαϊντανό και λίγο λάδι .
Αν θέλουμε τρίβουμε και λίγο τυρί φέτα.
Ανακατεύουμε ελαφρώς.Βάζουμε σε ένα πιατάκι λάδι και βρέχουμε τις άκρες των δαχτύλων μας και πλάθουμε κάθε πιροσκί.
Κόβουμε με λαδωμένο δάχτυλα 1 μικρό κομμάτι ζύμης το ανοίγουμε   μακρόστενο βάζουμε γέμιση  κατά μήκος κλείνουμε  σαν βαρκούλα  και αφήνουμε για 3 λεπτά να ξεκουραστούν και τηγανίζουμε .
Καλή όρεξη!!