Πιπέρι καγιέν: Ένα και να καίει… τα λίπη!

Δεν σου αρέσουν τα καυτερά φαγητά και δεν ξέρεις καν τι γεύση έχει το πιπέρι καγιέν. Καλύτερα! Μπορεί να χάσεις κιλά, κυρίως εάν δεν το έχεις ξαναδοκιμάσει.

Οι μελέτες λένε ότι το κόκκινο πιπέρι καγιέν βοηθά στην καύση θερμίδων και περιορίζει την όρεξη, όχι μόνο σε όσους έχουν συνηθίσει τη γεύση του γιατί αρέσκονται στα καυτερά αλλά και σε όσους είναι ασυνήθιστοι στην… κάψα του.

Τι ακριβώς κάνει το πιπέρι καγιέν στον οργανισμό μας; Ας δούμε πώς λειτουργεί και αν αξίζει να το εντάξουμε στη διατροφή μας:

Έχει θερμογόνο δράση: Και αυτή την οφείλει στην καψαϊκίνη που περιέχει, ουσία γνωστή για τις θερμογόνες ιδιότητές της. Εάν βάζεις πιπέρι καγιέν στο φαγητό σου, θα αυξάνεται η θερμοκρασία του σώματος, θα αυξάνεται ο μεταβολισμός, θα βελτιώνεται η ικανότητα του σώματος να επεξεργάζεται τα τρόφιμα και να καίει το λίπος. Επίσης, κόβει και την πείνα. Σχεδόν θαυματουργό!

Ελέγχει το σάκχαρο στο αίμα:

Όταν τρως ένα γεύμα πλούσιο σε υδατάνθρακες, το σάκχαρο του αίματος ανεβαίνει, με αποτέλεσμα να αυξάνεται το σωματικό λίπος. Βάζοντας λίγο πιπέρι καγιέν θα ελέγξεις το σάκχαρο ενώ θα νιώθεις και πιο χορτάτη.

Είναι τέλειο για αποτοξίνωση:

Αν θέλεις να χάσεις λίπος, πρέπει να κάνεις αποτοξίνωση. Το πιπέρι καγιέν είναι σαν ένας φυσικός αποτοξινωτικός παράγοντας που βοηθάει το σώμα σου να μειώσει τις τοξίνες, άρα να έχει καλύτερο μεταβολισμό και κατά συνέπεια να καις περισσότερο λίπος.

Ποτέ άλλοτε η φράση «πιπεράκι στο στόμα» δεν ακούστηκε τόσο δελεαστική, συμφωνείς;