Πιείτε ένα κουταλάκι του γλυκού από αυτό το σπιτικό γιατροσόφι και δείτε τα 10 οφέλη που θα συμβούν στο σώμα σας

Το μηλόξυδο είναι ένα καταπληκτικό φυσικό τονωτικό. Αλλά, γίνεται ακόμα πιο ισχυρός όταν συνδυάζεται με μέλι, το οποίο είναι ένα ισχυρό ενισχυτικό για την υγείας.

Είναι πολύ χρήσιμα για τη γενική υγεία σας, εφόσον τα καταναλώνετε στην μη επεξεργασμένη, ακατέργαστη μορφή τους.

Τι κάνει τον συνδυασμό μηλόξυδο και μέλι τόσο δυνατό;

Η μεγάλη δύναμη αυτού του συνδυασμού οφείλεται στις χημικές του ιδιότητες και στην αλληλεπίδρασή τους με το ανθρώπινο σώμα. Είναι γνωστό πως όταν αυξάνεται η οξύτητα στο σώμα μας με ραγδαίο ρυθμό (pH κάτω από 7), τότε ο οργανισμός είναι πολύ πιο πιθανό να ασθενήσει.

Το ξύδι είναι όξινο, μεν, αλλά μέσα στο σώμα μας γίνεται αλκαλικό. Είναι γνωστό ότι το μέλι έχει πολύ χαμηλό pΗ, αλλά αυξάνει την αλκαλικότητα του οργανισμού μόλις καταναλωθεί.

Το pH του σώματός σας θα είναι ισορροπημένο με τη βοήθεια αυτού του ροφήματος και σε περίπτωση που οργανισμός σας είναι όξινος, σύντομα θα γίνει αλκαλικός. Συμβάλετε στην αύξηση της οξύτητας του σώματός σας, όταν καταναλώνετε ορισμένες μεταποιημένες και ανθυγιεινές τροφές και ποτά, καθώς και με τον αγχωτικό τρόπο ζωής. Το ανθρώπινο σώμα λειτουργεί καλύτερα όταν είναι ελαφρώς αλκαλικό, και όταν το pΗ του είναι μεταξύ 7,0 και 7,4.

 Τα 10 Οφέλη για την υγεία 

 1. Αποτελεσματικό για την απώλεια βάρους
 2. Μειώνει τη φλεγμονή
 3. Βελτιώνει την υγεία του πεπτικού συστήματος και βοηθά στην ανακούφιση από τη δυσκοιλιότητα
 4. Ανακουφίζει και μειώνει τον πόνο στις αρθρώσεις
 5. Βοηθά στην ανακούφιση από γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση και καούρες
 6. Θρέφει το δέρμα και σας δίνει μια πιο νεανική εμφάνιση με φυσικό τρόπο
 7. Μειώνει την κακή αναπνοή
 8. Θεραπεύει τον πονόλαιμο
 9. Ενεργοποιεί το σώμα σας
 10. Μειώνει τα επίπεδα της χοληστερόλης και μειώνει την αρτηριακή πίεση

Συνταγή

 • 1 κ.γ. μέλι
 • 2 κ.γ. μηλόξυδο
 • 1 ποτήρι νερό (230ml)

Δείτε πως να το προετοιμάσετε

Δοσολογία:

Ένα κουταλάκι του γλυκού μηλόξυδο με μέλι. Θα πρέπει να το πιείτε το πρωί, με άδειο στομάχι. Καταναλώστε αυτό το ποτό καθημερινά τουλάχιστον 20-30 λεπτά πριν από το πρωινό σας.

ΠΡΟΣΟΧΗ Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.

Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων από μηλόξυδο θα μπορούσε να οδηγήσει σε μειωμένα επίπεδα καλίου και μειωμένη οστική πυκνότητα.

idiva