Πες αντίο στο φριζάρισμα με 5 απλά βήματα!

Τα μαλλιά μας φριζάρουν εξαιτίας της υγρασίας και του στατικού ηλεκτρισμού. Εκείνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να θωρακίσουμε την τρίχα, να τη γεμίσουμε θρέψη και προϊόντα που καταπολεμούν το φριζάρισμα κι έτσι να αποκτήσουμε λεία και απαλά μαλλιά ακόμα κι όταν έξω οι συνθήκες είναι αντίξοες.

1. Όλα ξεκινούν στο μπάνιο Ξεκινήστε προσφέροντας στα μαλλιά σας πλούσια θρέψη και ενυδάτωση ώστε να τη θωρακίσετε ενάντια στην υγρασία. Όσο πιο ενυδατωμένα είναι τα μαλλιά σας, τόσο λιγότερο φριζάρουν. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο που τα ξηρά μαλλιά είναι πιο επιρρεπή στο φριζάρισμα ενώ τα λιπαρά όχι και τόσο.

2. Διαλέξτε τα σωστά εργαλεία Όλες οι βούρτσες εν είναι ίδιες. Μάλιστα, οι περισσότερες προκαλούν στατικό ηλεκτρισμό. Όχι όμως η βούρτσα Satin Hair της Braun 36€ (Hondos Center, τηλ. 210 5282800). Με το πάτημα ενός κουμπιού η βούρτσα αυτή απελευθερώνει ιόντα που χαρίζουν λάμψη στα μαλλιά και εξαλείφουν το φριζάρισμα. Τέλειο;

3. Μην ξεχνάτε τα προϊόντα anti frizz Αν πρόκειται να στεγνώσετε τα μαλλιά σας μεσας σεουάρ τότε δεν πρέπει να παραλείπετε να εφαρμόζετε προϊόντα ενάντια στο φριζάρισμα όσο ακόμα είναι νωπά. Η κρέμα κατά του φριζαρίσματος 24 ώρες του Pantene Pro-V 5,49€ είναι ιδανική για χοντρά μαλλιά. Το διφασικό serum λείανσης Liss Unlimited της L’ Oréal Professionnel 16€ (στα κομμωτήρια) είναι τέλειο και για λεπτά μαλλιά.

4. Αγαπήστε τα λάδια μαλλιών Ακόμα και αν έχετε λιπαρά ή λεπτά μαλλιά και τα λάδια μαλλιών σας τρομάζουν δεν υπάρχει λόγος να μην τα δοκιμάσετε. Πιστέψτε μας, οι νέες φόρμουλες και ιδιαίτερα αυτή του Fructis Miraculous Oil της Garnier 8,99€ θρέφουν σε βάθος εξαλείφοντας το φριζάρισμα και χαρίζουν τέλεια λάμψη στα μαλλιά.

5. Γρήγορες λύσεις Ο κρύος αέρας και το κρύο νερό κλείνουν τα λέπια της τρίχας κι έτσι αυτή φριζάρει λιγότερο. Ομοίως, οι μάσκες για βαμμένα μαλλιά κάνουν το ίδιο στην προσπάθεια τους να «κλειδώσουν» το χρώμα. Συνεπώς για maximum anti-frizz αποτέλεσμα βάλτε μάσκα για βαμμένα μαλλιά (ακόμα κι αν δεν έχετε βάψει τα δικά σας), ξεβγάλτε με κρύο νερό, τελειώστε με κρύο αέρα το στέγνωμα και σταματήστε να πιάνετε τα μαλλιά σας. Τα χέρια σας , όπως αναφέρει το instyle, μεταφέρουν στατικό ηλεκτρισμό ξέρετε.

Πηγή