Περιόρισε την εμφάνιση της κυτταρίτιδας με αυτούς τους 9 απλούς τρόπους

Η κυτταρίτιδα αποτελεί τον εφιάλτη όλων των γυναικών.

Ο,τι και να κάνουμε, ακόμη και να ακολουθούμε υγιεινή διατροφή και άσκηση, ο φλοιός πορτοκαλιού μπορεί να εμφανιστεί στο σώμα μας. Ακόμη και γυναίκες που είναι αρκετά αδύνατες, μπορεί να έχουν κυτταρίτιδα, λόγω αυξομείωσης στο βάρος τους.

Ωστόσο, υπάρχουν κάποιοι τρόποι που μπορούν να βοηθήσουν στον περιορισμό της εμφάνισης της κυτταρίτιδας, σύμφωνα με τους κοσμικούς δερματολόγους Dendy Engelman και Arash Akhavan.

Δεν είναι καινούριοι, όμως αν τους ακολουθήσεις, θα δεις αποτέλεσμα.

1. Υγιεινή διατροφή

Η διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο. Οι τροφές που έχουν πολύ αλάτι, για παράδειγμα, κάνουν την κυτταρίτιδα πιο εμφανή. Πρέπει να προσέχεις την πρόσληψη νατρίου ενώ να λαμβάνεις πολλές φυτικές ίνες και τροφές ολικής άλεσης, καθώς βοηθούν στο να φύγουν από το σώμα οι τοξίνες. Ακόμη, είναι απαραίτητα τα φρούτα και τα λαχανικά.

2. Πολύ νερό

Πρέπει να μένεις ενυδατωμένη, γιατί στο αφυδατωμένο σώμα φαίνεται πιο έντονα η κυτταρίτιδα. Το δέρμα γίνεται πιο λεπτό και αδύνατο σε αυτή την περίπτωση.

3. Συχνή άσκηση

Η κυτταρίτιδα είναι λίπος, οπότε το βάρος συνεισφέρει στην εμφάνισή της. Η συχνή άσκηση, όπως το περπάτημα, το jogging, η κολύμβηση, η γιόγκα κ.α. θα σου κάνουν καλό.

4. Μασάζ στα λακκάκια του σώματος

Υπάρχουν ειδικά εργαλεία για μασάζ με εξογκώματα, που βοηθούν στην κυκλοφορία τους αίματος και σπάνε τα λίπη κάτω από το δέρμα, δημιουργώντας πιο απαλή εμφάνιση. Το μασάζ κάθε μέρα μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των τοξινών στο συσσωρεύονται στο στρώμα του λίπους.

5. Συχνή απολέπιση

Κάνε απολέπιση με ένα body scrub από καφέ, καθώς η καφεΐνη και το έλαιο που περιέχει σφίγγουν και ενυδατώνουν το δέρμα.

6. Χρησιμοποίησε serum

Τα serum και οι τοπικές κρέμες μπορούν να δυναμώσουν και να σφίξουν το δέρμα, ειδικά αν περιέχουν καφεΐνη.

7. Δοκίμασε ειδικά κολάν

Αν με τα κανονικά κολάν ή καλσόν φαίνεται η κυτταρίτιδα, μπορείς να δοκιμάσεις ειδικά σχεδιασμένα που δεν διαγράφουν. Ακόμη, κρατούν την κυκλοφορία του αίματος στα σωστά επίπεδα.

8. Χρησιμοποίησε κρέμα για μαύρισμα

Για να μειώσεις την εμφάνιση της κυτταρίτιδας μπορείς να την καμουφλάρεις με κρέμες μαυρίσματος, τύπου autobronzant.

9. Δοκίμασε ειδική θεραπεία

Μπορεί να κοστίζει περισσότερα, αλλά θα έχεις αποτέλεσμα. Υπάρχουν ειδικές συσκευές που έχουν γιατροί και δερματολόγοι. Φυσικά υπάρχουν οι πλαστικές ή η λιποαναρρόφηση αλλά σε κάθε περίπτωση συμβουλεύσου τον γιατρό σου πριν αποφασίσεις να την εξαφανίσεις μια και καλή.

Πηγή