Πεντανόστιμοι κολοκυθοκεφτέδες για το ουζάκι μας

Υλικά

  • 2 με 3 κολοκύθια μεγάλα
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1/2 ματσάκι δυόσμος φρέσκο ψιλοκομμένος
  •  1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  •  1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  •  1 αυγό
  • 100 γρ. φέτα τριμμένη στο ρεντέ
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ρίγανη
  • αλεύρι που φουσκώνει μόνο του όσο πάρει να πλάθεται η ζύμη σε μπαλάκια θα το καταλάβετε αυτό δοκιμάζοντας το
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Τρίβουμε τα κολοκυθάκια στον τρίφτη, τα βάζουμε σε σουρωτήρι, τα αλατίζουμε, τα ανακατεύουμε και τα αφήνουμε για 15 – 20 λεπτά, για να στραγγίξουν. Τα στύβουμε καλά με τα χέρια μας και τα ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ.

Τελευταίο προσθέτουμε λίγο πιπέρι και αλεύρι σιγά σιγά ανακατεύοντας μ ένα κουτάλι και δοκιμάζοντας πόσο χρειάζεται για να στέκεται το μείγμα μας .

Πλάθουμε και τους κάνουμε σε σχήμα όπως τα κεφτεδάκια Τους τηγανίζουμε σε καυτό λάδι και από τις δύο πλευρές.

Τους βάζουμε καθώς τους βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί. Σερβίρουμε ζεστούς τους κολοκυθοκευτέδες μας με μια σάλτσα γιαουρτιού.

Συνταγή : Aναστασία Τ. για το idiva.gr