Πατατοκεφτέδες

Υλικά

  • 1 κιλό πατάτες
  • 2 αυγά
  • 400 γραμ. γραβιέρα τριμμένη (ή οποιοδήποτε άλλο αλμυρό τυρί)
  • 2 κρεμμύδια τριμμένα
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό
  • 1 φλυτζ. ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ρίγανη
  • αλεύρι όσο πάρει
  • λάδι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις βράζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό μέχρι να μπαίνει το πιρούνι στην κάθε πατάτα εύκολα.

Στραγγίζουμε και αφήνουμε να κρυώσουν.

Πολτοποιούμε τις πατάτες σε ένα μπολ με ένα πιρούνι , προσθέτουμε το αυγό, το τυρί, τα κρεμμύδια, μυρωδικά και ανακατεύουμε καλά.

Αν χρειαστεί προσθέτουμε και αλεύρι, μέχρι το μείγμα να γίνει πηχτό και να μπορεί να πλάθεται σε κεφτέδες.

Πλάθουμε τους κεφτέδες τους αλευρώνουμε καλά  και τηγανίζουμε μέχρι να χρυσαφίσουν

Βγάζουμε τους πατατοκεφτέδες με μια τρυπητή κουτάλα και τους τοποθετούμε σε μια πιατέλα πάνω σε απορροφητικό χαρτί.

Συνταγή Αναστασία Τ. για το idiva.gr

Φωτογραφία από oisintagesmas.gr