Πατάτες ογκρατέν με παρμεζάνα

Πατάτες ογκρατέν με παρμεζάνα

Μια εύκολη συνταγή με απλά υλικά που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι

Υλικά (4-6 άτομα)

  • 1 κιλό μέτριες πατάτες
  • 1 κουτί κρέμα γάλακτος
  • ½ φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
  • 1 φλιτζάνι λιωμένο φρέσκο βούτυρο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζουμε τις πατάτες αφαιρώντας τη φλούδα και τις ξεπλένουμε με νερό. Τις κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια και τις τοποθετούμε σε ένα ταψί και αλατοπιπερώνουμε.
  2. Ανοίγουμε το φούρνο, ώστε να προθερμανθεί.
  3. Περιχύνουμε τις πατάτες με το λιωμένο φρέσκο βούτυρο, την κρέμα γάλακτος και σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο.
  4. Τις βάζουμε στο φούρνο να ψηθούν στους 200 βαθμούς για 40 λεπτά.
  5. Έπειτα αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο, αδειάζουμε το βούτυρο και πασπαλίζουμε με την τριμμένη παρμεζάνα.
  6. Τις βάζουμε να ψηθούν άλλα 10 λεπτά, για να λιώσει η παρμεζάνα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *