Πασίγνωστος Σεφ αποκαλύπτει 8 Πιάτα που δεν πρέπει ποτέ να παραγγείλουμε σε ένα εστιατόριο. Μεγάλη Προσοχή στο #6!

Όταν βγαίνουμε σε ένα εστιατόριο ή μια καφετέρια και είμαστε πρόθυμοι να δοκιμάσουμε πιάτα που έχουν προετοιμαστεί από επαγγελματίες σεφ, θέλουμε να είμαστε σίγουροι ότι το φαγητό που παραγγέλνουμε είναι υψηλής ποιότητας και φρέσκο.

Σας παρουσιάζουμε μια σειρά από συστάσεις από παγκοσμίου φήμης σεφ σχετικά με το ποια πιάτα καλύτερα να αποφύγετε σε ένα εστιατόριο για να μην μετατρέψετε το βράδυ σας σε μια πικρή απογοήτευση!

Καλοψημένες μπριζόλες

Ο διάσημος Αμερικανός σεφ Anthony Bourdain αποκαλύπτει ότι, όταν οι μάγειρες σε ένα εστιατόριο έχουν να κάνουν με ένα σκληρό κομμάτι κρέας, που δεν μπορούν πλέον να το σερβίρουν, έχουν δύο επιλογές: είτε να το πετάξουν, ή … να το φυλάξουν και να το σερβίρουν ως καλοψημένη μπριζόλα!

Σολομός Σούσι

Έχουμε άσχημα νέα για τους λάτρεις του σούσι σολομού. Ο σεφ Hank Scrampton πιστεύει ότι θα πρέπει να τα αποφύγετε αν είναι φτιαγμένα με είδη σολομού του γλυκού νερού. Ο λόγος είναι ότι τα εν λόγω πιάτα παρουσιάζουν ένα ευνοϊκό περιβάλλον αναπαραγωγής για τα παράσιτα. Αλλά δεν υπάρχει λόγος για πρόκληση πανικού: οι διαδικασίες που χρησιμοποιούνται για την ψύξη των ψαριών σκοτώνει αποτελεσματικά βλαβερούς μικροοργανισμούς. «Σχεδόν όλα τα ψάρια για σούσι και ρολά υποβάλλονται σε αυτές τις διαδικασίες, και αυτό είναι πολύ καλό», λέει ο σεφ.

Αλλά αν έχετε ακόμα οποιαδήποτε αμφιβολία, είναι καλύτερο να ρωτήσετε τον σερβιτόρο τι είδους σολομός χρησιμοποιείται για την παρασκευή του πιάτου: φρέσκος ή κατεψυγμένος;

Πιάτα για χορτοφάγους

Σύμφωνα με μια ανώνυμη έρευνα των σεφ στις Ηνωμένες Πολιτείες, που πραγματοποιήθηκε από το περιοδικό Food Network, το 15% των ερωτηθέντων παραδέχθηκε ότι το πραγματικό περιεχόμενο των χορτοφαγικών πιάτων στα εστιατόρια μπορεί να μην συμπίπτει απόλυτα με αυτά που αναγράφονται στο μενού. Αν είστε υπερβολικά επιλεκτικός χορτοφάγος και συνεχώς υπενθυμίζετε στο προσωπικό του εστιατορίου για τις αρχές σας, τότε θα πρέπει να είστε σε επιφυλακή: ως τρόπο εκδίκησης, μερικοί μάγειρες μπορεί να προσθέσουν μερικά κομμάτια τόνου ή μπέικον στη σαλάτα σας. Σύμφωνα με τον σεφ Anthony Bourdain, «Οι χορτοφάγοι και οι vegans που είναι επίμονοι, ενοχλούν τον κάθε σεφ.»

Σαλάτα με Iceberg

Ποτέ δεν θα δείτε όσους εργάζονται σε εστιατόρια να παραγγέλνουν μια σαλάτα με iceberg όταν βγαίνουν έξω. Ο κύριος κίνδυνος είναι ότι αυτό το πιάτο γίνεται ένα γόνιμο έδαφος για τα βακτηρίδια που αγαπούν να κατοικούν στις υγρές εσοχές των φύλλων. Και είναι σχεδόν αδύνατο να ξεπλύνετε τα φύλλα του iceberg αρκετά καλά για να απαλλαγείτε από αυτά τα βλαβερά βακτηρίδια.

Ψωμί

Τρεις γνωστοί Αμερικανοί σεφ έχουν παραδεχτεί στο περιοδικό Food Network ότι οι αχρησιμοποίητες φέτες ψωμιού συνήθως περιφέρονται από το ένα τραπέζι στο άλλο. Φυσικά, ζεσταίνονται κάθε φορά πριν σερβιριστούν, αλλά αυτό δεν εγγυάται τη φρεσκάδα τους.

Ψάρια τη Δευτέρα

Σύμφωνα με τον σεφ Anthony Bourdain, η πλειοψηφία των εστιατορίων αγοράζουν τα ψάρια τους τις μέρες προς το Σαββατοκύριακο: Πέμπτη ή Παρασκευή. Οι αγορές ψαριών συνήθως παραμένουν κλειστές τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, και τα ψάρια μπορούν να παραμείνουν φρέσκα μόνο για τρεις ημέρες. Πράγμα που σημαίνει ότι, αν αποφασίσετε να φάτε ένα πιάτο με ψάρι τη Δευτέρα, θα φάτε είτε κάτι μπαγιάτικο είτε κάτι από την κατάψυξη.

Στρείδια

Δεν θα πρέπει να παραγγέλνετε στρείδια σε εστιατόρια που δεν εξειδικεύονται στα θαλασσινά. Τα μπαγιάτικα στρείδια μπορούν εύκολα να προκαλέσουν τροφική δηλητηρίαση. Ως εκ τούτου, θα πρέπει να είστε σίγουροι ότι το εστιατόριο διαθέτει αξιόπιστους προμηθευτές και σερβίρουν φρέσκα θαλασσινά.

Πιάτα εκτός σπεσιαλιτέ

Ο σεφ Michael Armstrong από τη Νέα Υόρκη σας συμβουλεύει να παραγγέλνετε μόνο πιάτα που είναι η σπεσιαλιτέ του εστιατορίου. «Μην περιμένετε τίποτα καλό όταν παραγγέλνετε ζυμαρικά σε μια πιτσαρία ή ψάρια σε μπριζολάδικο.» Τέτοια πιάτα σπάνια παραγγέλνονται και καταλήγουν να μείνουν στο ψυγείο για πολύ καιρό, αυξάνοντας τον κίνδυνο να χαλάσουν ή να λήξουν.

Πηγή