Παίρνει ένα ελατήριο και το Τυλίγει γύρω από τον Φορτιστή της. Ο Λόγος; Πανέξυπνος!

Τα τελευταία χρόνια τα smartphones έχουν σημαντικό ρόλο στις ζωές μας. Είτε για να ψάξουμε για πληροφορίες στο Διαδίκτυο, να οργανώσουμε το πρόγραμμά μας, να βγάλουμε φωτογραφίες, να ακούσε μουσική και να δούμε βίντεο.

Αλλά οι περισσότεροι δεν αξιοποιούν στο έπακρο τη συσκευή τους και ίσως τα παρακάτω κόλπα σας φανούν χρήσιμα. Ρίξτε μια ματιά…

1. Επείγουσα κλήση

Ρυθμίστε το κινητό σας να εμφανίζει το όνομά σας και το τηλέφωνο του σπιτιού σας ως screen saver όταν είναι σε κατάσταση αναμονής. Έτσι, αν χάσετε το κινητό σας, το άτομο που θα το βρει θα έχει ένα τρόπο να επικοινωνήσει μαζί σας και να σας το επιστρέψει.

2. Λίστα για ψώνια

Αντί να γράφετε τη λίστα με τα ψώνια, μπορείτε απλά να βγάλετε μερικές φωτογραφίες με το ψυγείο σας, τον καταψύκτη και τα ντουλάπια. Θα δείτε τι έχετε ήδη και θα θυμηθείτε τι χρειάζεστε να αγοράσετε.

3. Προστασία καλωδίου

Πάρτε ένα ελατήριο από ένα παλιό στιλό και τυλίξτε το γύρω από το καλώδιο φόρτισης. Κατά αυτόν τον τρόπο θα το εμποδίσετε να σπάσει ή να λυγίσει.

4. Άμεση φόρτιση

Οι περισσότερες συσκευές έχουν θύρα USB που χρησιμοποιείται για τη φόρτιση. Αυτό μπορεί να είναι χρήσιμο όταν ταξιδεύετε, ειδικά αν βρίσκεστε σε χώρα με διαφορετικές πρίζες. Έτσι, απλά φορτίστε το κινητό σας ακόμα και σε ένα laptop.

5. Κακό σήμα

Αν παρατηρήσετε ότι έχετε αδύναμο σήμα, δοκιμάστε να βάλετε το κινητό σε κατάσταση λειτουργίας πτήσης. Μετά από μερικά δευτερόλεπτα απενεργοποιήστε την και το κινητό σας θα συνδεθεί με το κοντινότερο πύργο εκπομπής σήματος.

6. Ξυπνητήρι

Δυσκολεύεστε να ξυπνήσετε το πρωί; Ρυθμίστε το ξυπνητήρι και τοποθετήστε το κινητό σας σε ένα άδειο ποτήρι δίπλα στο κρεβάτι σας. Ο ήχος θα ενισχυθεί και δε θα αντέξετε να μη το κλείσετε και να ξυπνήσετε.

7. Εξοικονομήστε τη μπαταρία

Οι GPS εφαρμογές χρησιμοποιούν αρκετή ενέργεια της μπαταρίας. Για να αποφύγετε κάτι τέτοιο, μπορείτε να προγραμματίσετε τη διαδρομή σας, να βγάλετε μερικά screenshots και να τα χρησιμοποιείτε αυτά, αντί να λειτουργεί το GPS σε ολόκληρο το ταξίδι.

8. Γρηγορότερη φόρτιση

Ενεργοποιήστε τη λειτουργία πτήσης ενώ φορτίζετε το κινητό σας, για βέλτιστη και γρήγορη φόρτιση.

9. Σταντ για το κινητό

Αν σας αρέσει να βλέπετε βιντεάκια από το κινητό σας, τότε θα σας φανεί χρήσιμο ένα σταντ. Σε αυτή τη περίπτωση, ένα ζευγάρι γυαλιά είναι ιδανικά.

10. Στο σκοτάδι

Αν έχετε συχνά προβλήματα να βρίσκετε το κινητό σας στο σκοτάδι, τότε μπορείτε να τοποθετήσετε μερικά στικς που φωσφορίζουν στη θήκη. Μια άλλη λύση είναι να καλύψετε το φορτιστή με μπογιά που φωσφορίζει.

11. Προσέξτε που περπατάτε

Αν πρέπει να περπατάτε και παράλληλα να γράφετε, τότε πρέπει να εγκαταστήσετε την εφαρμογή Type N Walk. Ενεργοποιεί τη πίσω κάμερα και σας δείχνει το δρόμο μπροστά σας, για να πληκτρολογείτε χωρίς κίνδυνο για τη σωματική σας ακεραιότητα.

12. Μυστική κρυψώνα

Κρύψτε μέσα στη θήκη του κινητού μερικά χαρτονομίσματα για ώρα ανάγκης ή όταν δεν έχετε μαζί το πορτοφόλι σας.

Πηγή