Παίρνει ένα Βραστό Αβγό και το στερεώνει στο ξυλάκι με τα λαστιχάκια. Το αποτέλεσμα; Θα σας αφήσει με Ανοιχτό το Στόμα!

Συνήθως έχουμε χρόνο για μεγάλο πρωινό τα Σαββατοκύριακα και τότε τα δίνουμε όλα: μπέικον, τηγανίτες και φυσικά αβγά! Αν προτιμάτε τα αβγά σας βραστά παρά τηγανητά, τότε σας έχουμε κάτι πολύ ξεχωριστό. Αφήστε τα να βράσουν λίγο παραπάνω και μετά δοκιμάστε τα παρακάτω 4 έξυπνα κόλπα για να κάνετε τους αγαπημένους σας να χαμογελάσουν…

1. Το ποτήρι με το νερό

Δεν είστε σίγουροι αν τα αβγά σας είναι καλά; Υπάρχει ένας εύκολος τρόπος να το μάθετε, χωρίς να τα σπάσετε. Απλά γεμίστε ένα ποτήρι με νερό και ρίξτε μέσα το αβγό. Αν βυθιστεί, είναι καλό. Αν επιπλεύσει, πετάξτε το!

2. Ρομαντικό πρωινό

Αυτό χρειάζεται μια μικρή προετοιμασία, αλλά αξίζει. Κόψτε τη μία πλευρά μιας συσκευασίας από γάλα ή βρείτε ένα παρόμοιο χαρτόνι. Διπλώστε το στη μέση και βάλτε το βραστό αβγό σας μέσα. Με ένα ξύλινο καλαμάκι πιέστε προς τα κάτω ώστε να σχηματιστεί μια γραμμή πάνω στο αβγό. Στερεώστε το έτσι μέχρι να κρυώσει το αβγό.

Όταν βγάλετε το αβγό, η γραμμή πρέπει να είναι εκεί. Όταν το κόψετε θα δείτε ότι έχει πάρει σχήμα καρδιάς!

3. Ξεχωρίζοντας τους κρόκους

Για να ξεχωρίσετε τους κρόκους από τα ασπράδια, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να σπάσετε ένα αβγό μέσα σε ένα μπολ και μετά να χρησιμοποιήσετε ένα άδειο πλαστικό μπουκάλι για να «ρουφήξετε» τον κρόκο.

4. Καθαρίζοντας το τσόφλι

Αρχικά κάντε μια τρύπα στην άκρη του αβγού. Στη συνέχεια χτυπήστε ελαφρά την άλλη άκρη σε μια σκληρή επιφάνεια.

Μετά φυσήξτε με δύναμη μέσα από την τρύπα. Το αβγό θα βγει από το τσόφλι καθαρισμένο!

Με λίγη γνώση, ακόμα και τα πιο συνηθισμένα πράγματα μπορούν να γίνουν ενδιαφέροντα. Δοκιμάστε τα στο πρωινό με την οικογένεια σας για να τους φτιάξετε τη μέρα!

Πηγή