Πέντε υπέροχες ιδέες διακόσμησης για τον γάμο των ονείρων σου

Ο σκοπός της γαμήλιας διακόσμησης δεν είναι το να μοιάζει η εκκλησία και το κέντρο με υπερπαραγωγή, αλλά με λίγα και όμορφα διακοσμητικά στοιχεία να καταφέρεις να έχεις ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα, το οποίο δεν θα είναι αποπνικτικό για τους καλεσμένους σου.

Υπάρχουν αρκετές εξαιρετικές ιδέες για τον γάμο που θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις και μερικές από αυτές θα σου παρουσιάσω σήμερα. Πάμε να τις δούμε;

Εντυπωσιακές και οικονομικές ιδέες γαμήλιας διακόσμησης

Χρησιμοποίησε πέταλα λουλουδιών

διακόσμησης για τον γάμο των ονείρων 2

Για όσες προτιμούν την κλασική και ρομαντική διακόσμηση αυτή η πρόταση είναι η ιδανική, για να στολίσεις το προαύλιο της εκκλησίας.

διακόσμησης για τον γάμο των ονείρων 3

Μπορείς να παίξεις με τα πέταλα από διάφορα λουλούδια και να δημιουργήσεις ένα μοτίβο ή ακόμη και τα μονογράμματα σας. Για να κάνεις όμως ακόμη πιο μοντέρνο και νεανικό το αποτέλεσμα μπορείς να δημιουργήσεις έναν Ombre διάδρομο ξεκινώντας από τα πιο ανοιχτά πέταλα και καταλήγοντας στα σκούρα και έντονα.

διακόσμησης για τον γάμο των ονείρων 4

Βέβαια, μπορείς να βάλεις και κρεμαστά βαζάκια με λουλούδια μέσα και για το εσωτερικό της εκκλησίας να βάλεις στην είσοδο μεγάλα κλαδιά με ανθάκια.

Χρησιμοποίησε κεριά

διακόσμησης για τον γάμο των ονείρων 5

Τα κεριά δίνουν μια πολύ κομψή εικόνα και είναι και σχετικά προσιτά. Μπορείς να παίξεις με διάφορα μεγέθη από κεριά σε συνδυασμό με λουλούδια για να έχεις έναν πιο δραματικό στολισμό.

διακόσμησης για τον γάμο των ονείρων 6

διακόσμησης για τον γάμο των ονείρων 7

Μπορείς επίσης να επιλέξεις γυάλες και κηροπήγια σε διάφορα σχήματα και μεγέθη. Εφόσον στο επιτρέπει η ενορία σου μπορείς να τα τοποθετήσεις στον διάδρομο που θα περάσεις, διαφορετικά στον προαύλιο χώρο, είτε στον διάδρομο είτε συγκεντρωμένα δεξιά και αριστερά από την κύρια είσοδο.

διακόσμησης για τον γάμο των ονείρων 8

διακόσμησης για τον γάμο των ονείρων 9

Αν όμως σκοπεύεις να κάνεις τον γάμο σου το καλοκαίρι και η δεξίωση σου είναι σε ανοιχτό υπαίθριο χώρο, μπορείς να σχηματίσεις ένα μονοπάτι που θα δείχνει τον δρόμο στους καλεσμένους σου με τα κεριά.

Ενώ βέβαια μπορείς να τα τοποθετήσεις και πάνω στα τραπέζια βάζοντας ένα στέμμα από λουλούδια και στο κέντρο τρία ψηλά κηροπήγια.

Χρησιμοποίησε φαναράκια

διακόσμησης για τον γάμο των ονείρων 10

Τα φαναράκια, όπως και τα κεριά, προσθέτουν φως και κάνουν πιο ζεστή και ρομαντική την ατμόσφαιρα, είτε βρίσκονται στην εκκλησία είτε επάνω στο τραπέζι του κέντρου.

διακόσμησης για τον γάμο των ονείρων 11

διακόσμησης για τον γάμο των ονείρων 12

Μπορείς να τα διακοσμήσεις με πολλούς τρόπους. Πολύ καλή ιδέα είναι να τυλίξεις το μισό με δαντέλα και το φως να δημιουργεί παιχνίδισμα στους τοίχους, ή απλά μα τα αφήσεις στον διάδρομο με λουλούδια να βγαίνουν από μέσα τους.

διακόσμησης για τον γάμο των ονείρων 13

διακόσμησης για τον γάμο των ονείρων 14

διακόσμησης για τον γάμο των ονείρων 15

Η καλύτερη πρόταση όμως αφορά τους καλοκαιρινούς γάμους, όπου μπορείς να επιλέξεις πιο μικρά φαναράκια και να τα κρεμάσεις επάνω στα χαμηλότερα κλαδιά των δέντρων.

Τοποθέτησε κλουβιά

διακόσμησης για τον γάμο των ονείρων 16

Και αυτή την ιδέα την συναντάμε πολύ συχνά τώρα τελευταία και συμβολίζει την δέσμευση των δύο ανθρώπων στους όρκους τους για αιώνια αγάπη.

διακόσμησης για τον γάμο των ονείρων 17

διακόσμησης για τον γάμο των ονείρων 18

διακόσμησης για τον γάμο των ονείρων 19

διακόσμησης για τον γάμο των ονείρων 20

 

Δεν χρειάζεται να τοποθετήσεις πολλά στολισμένα κλουβιά για να εντυπωσιάσεις τους πάντες. Μπορείς να βάλεις μόνο δύο στην είσοδο της εκκλησίας και να τα διακοσμήσεις με τούλι, δαντέλα ή ακόμη και λουλούδια, ενώ αν τα βάλεις στο εσωτερικό της εκκλησίας μπορείς να βάλεις μέσα και κεριά.

Χρησιμοποίησε τούλι για την αίθουσα της δεξίωσης

διακόσμησης για τον γάμο των ονείρων 21

διακόσμησης για τον γάμο των ονείρων 22

Είτε σκοπεύεις να κάνεις την δεξίωση σε ανοιχτό είτε σε κλειστό χώρο το βασικό είναι να διακοσμήσεις τις καρέκλες ή ακόμη και το ταβάνι.

διακόσμησης για τον γάμο των ονείρων 23

Το βασικό υλικό που χρησιμοποιείται σε τέτοιες περιπτώσεις είναι το τούλι ή διάφορα λεπτά υφάσματα. Το δέσιμο της καρέκλας είναι όπως καταλαβαίνεις πάντα πίσω στο κέντρο ή στο πλάι της μίας πλευράς.

Φυσικά και εδώ μπορείς να προσθέσεις μερικά διακοσμητικά ανθάκια στο δέσιμο, αλλά και κρυσταλλάκια για όσες θέλουν κάτι πιο φινετσάτο.

Τέλος, η πιο οικονομική λύση για το κέντρο της δεξίωσης, ώστε να μην χρειαστείς σχεδόν τίποτε άλλο, είναι να βάλεις στο ταβάνι αέρινα υφάσματα, τα οποία θα δημιουργούν κύμα και θα ενώνονται στο κέντρο.

Πηγή