Πάστα σοκολάτας

Πάστα σοκολάτας με παντεσπάνι ινδοκάρυδου

Υλικά

Για το παντεσπάνι

  • 6 ασπράδια
  • 6 κ.σ. ζάχαρη
  • 180 γρ. ινδοκάρυδο
  • 2 κ.σ. αλεύρι
  • 250 ml. γάλα, πασπάλισμα για το παντεσπάνι

Για την κρέμα

  • 700 ml. γάλα
  • 6 κροκάδια
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 2 πουτίγκα σοκολάτα

Πάστα σοκολάτας

  • ή 7 κ.σ. corn flower
  • 150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 250 γρ. βούτυρο

ακόμα

100 γρ. σαντιγί για την διακόσμηση Προετοιμασία

Αλευρώνεται και λαδώνεται μία φόρμα ψησίματος με διαστάσεις 23χ32 εκατοστά.

Χτυπάτε τα ασπράδια και την ζάχαρη σε σφιχτή μαρέγκα.

Βάζετε μέσα το αλεύρι και το ινδοκάρυδο ανακατεύοντας απαλά.

Ψήνεται το παντεσπάνι στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά περίπου (εξαρτάτε από τον φούρνο).

Όσο το παντεσπάνι είναι ζεστό το περιχύνεται με το γάλα και το αφήνεται να το ρουφήξει όλο.

Για την κρέμα

Ανακατεύεται την πουτίγκα, τα κροκάδια και την μισή ζάχαρη με λίγο γάλα για να πάρετε ένα λείο μείγμα χωρίς κόκκους. Βάζετε το υπόλοιπο γάλα μαζί με την υπόλοιπη ζάχαρη να βράσουν. Όταν βράσουν προσθέτετε το μείγμα με την πουτίγκα και τα βράζεται για μερικά λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία.

Απομακρύνεται το μείγμα από την φωτιά και όσο είναι βραστό προσθέτετε το βούτυρο και την σοκολάτα. Χτυπάτε όλα τα υλικά μαζί, στην γρήγορη ταχύτητα. Άμεσος βάζετε το μείγμα πάνω από το παντεσπάνι. Σκεπάζεται το γλυκό με την μεμβράνη για να μην πιάσει κρούστα από πάνω και το αφήνεται να κρυώσει καλά.

Διακοσμείται το γλυκό με φρέσκα κρέμα και κακάο.

Πηγή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *