Πάθαμε Πλάκα: Σοκολατένιο Γλυκό Ψυγείο με Μπισκότα!

Υλικά

  • 2 πακέτα μπισκότα τύπου πτι μπερ
  • 1 γάλα εβαπορέ
  • 1 κουτί (του εβαπορέ) νερό
  • 250 γρ. βιτάμ
  • 10 κ.σ. ζάχαρη
  • 6 κ.σ. κάστερ πάουντερ
  • 250 γρ. κουβερτούρα
  • 100 γρ. αμύγδαλα φιλέ (μπορείτε αντί για αμύγδαλα να βάλετε καρύδια, αλλά θα γίνει πιο βαρύ στη γεύση)
  • 1 κουτί φυτική σαντιγί 500 γρ.
  • 1 κουταλιά άχνη ζάχαρη
  • τρίμματα ή τρούφα κουβερτούρας και φιλέ αμυγδάλου για το γαρνίρισμα
  • 1 μεγάλο τετράγωνο τάπερ με καπάκι

Εκτέλεση

– Σπάζουμε σε ένα μπολ σε μεγάλα κομμάτια τα μπισκότα και τα αφήνουμε στην άκρη.

– Ετοιμάζουμε τη σοκολάτα:

– Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα εβαπορέ, το νερό, τη ζάχαρη, την κουβερτούρα σε κομμάτια και το βιτάμ και τα αφήνουμε, σε μέτρια θερμοκρασία, να λιώσουν και να ομοιογενοποιηθούν, ανακατεύοντας.

– Τελευταία ρίχνουμε το κάστερ πάουντερ, το οποίο το έχουμε διαλύσει σε λίγο γάλα που έχουμε κρατήσει.

– Το ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.

– Μόλις πήξει το μείγμα, το αφήνουμε να κρυώσει.

– Μόλις κρυώσει το μείγμα ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα τα σπασμένα μπισκότα και τα αμύγδαλα φιλέ (ή καρύδια) και ανακατεύουμε καλά.